Melyik posztokra válasszanak a Drafton: Denver Broncos

A Denver Broncos a hazai Indianapolis Colts elleni vereség másnapján megvált John Fox vezetőedzőtől és a helyére a csapat korábbi tartalékirányítóját, offensive koordinátorát Gary Kubiak-ot szerződtették. A Houston Texans korábbi vezetőedzőjének érkezésével megváltozik a támadóséma és ez rengeteg kérdést felvetett.

Az első nagy probléma, hogy Kubiak offensei nem passzolnak Peyton Manning stílusához így sokáig nem lehetett biztosra venni, hogy hol fogja folytatni a jövőbeli Hall of Fame-er. A zone scheme séma miatt persze a futójáték is át fog alakulni ami miatt változtatni kell az offense fal összetételén is.

Legnagyobb hiányposztok: OL, TE, DL, OLB, QB

Pickek száma: 10

Draft pick: Kör 1 (28), Kör 2 (59), Kör 3 (92), Kör 4 (133), Kör 5 (143), Kör 5 (164), Kör 6 (203), Kör 7 (250), Kör 7 (251), Kör 7 (252)

A Broncos számára a legfontosabb, hogy stabilizálja az offensive lineját mert rengeteg kérdőjel van a támadófalban. Chris Clark, Paul Cornick vagy Michael Schofield legyen a kezdő jobb tackle? Manny Ramirez, Shelley Smith és Gino Gradkowski guard vagy center poszton szerepeljen? Louis Vasquez visszamenjen a jobb guard posztjára vagy maradjon a bal oldalon.

A szakértők véleménye szerint a Broncos-nak egy Duane Brown típusú falemberre lenne szüksége akit egyészen véletlenül Kubiak-ék választottak ki a 2008-as Draft első körének végén. Mindenképpen egy jó pass blocker kell nekik aki elég atletikus a zone sémához is. Az viszont már más kérdés, hogy a 28. helyen rendelkezésre fog-e állni egy ilyen típusú játékos de mindenképpen az offensive linet fogják megerősíteni az első napon.

A támadóegység leggyengébb pontját a futójáték jelentette a tavalyi szezonban. Minőségi running back rendelkezésre áll így igazából a séma átalakításával és a fal stabilizálásával javítani tudnak a futójátékukon. Legfeljebb a késői körökben várható running back.

Manning célpontjai megfogyatkoztak ugyanis Wes Welker még mindig szabadügynök, a tight end Julius Thomas pedig a Jacksonvile Jaguars játékosa lett. Tight end már érkezett Owen Daniels személyében de a receiver sort még nem erősítették meg. Más posztok megerősítése nagyobb fontossággal bír így valószínűleg ugyanúgy döntenek majd mint ahogyan a Colts is tett a korábbi években, majd Manning megoldja. Legfeljebb a Draft vége felé húznak neki egy célpontot. Tight end viszont korábban is elképzelhető.

A tavalyi szezonban összességében rendben volt a Broncos védelme de a pass elleni védelmen még van mit javítani. A defense legnagyobb hiányposztjait a defensive tackle és a linebacker poszt jelenti. Terrance Knighton távozása miatt a DT poszt megerősítése a fontosabb így a második körben a defense fal megerősítésére lehet számítani.

Mock draft:

Brian Baldinger: T.J. Clemmings, OT, Pittsburgh

Bucky Brooks: Cameron Erving, C, Florida State

Charley Casserly: La'el Collins, OT, LSU

Charles Davis: T.J. Clemmings, OT, Pittsburgh

Daniel Jeremiah: Cameron Erving, C, Florida State

Lance Zierlein: Jake Fisher, OT, Oregon

Akikkel kapcsolatba lépett a Broncos:

Privát edzésen vett részt: 

Ellátogatott a csapathoz: T.J. Clemmings, OT, Pittsburgh, Laurence Gibson, OT, Virginia Tech, Cedric Ogbuehi, OT, Texas A&M, Andrus Peat, OT, Stanford, Bud Sasser, WR, Missouri, Trevor Siemian, QB, Northwestern

Találkoztak vele a Combine-on: Brett Hundley, QB, UCLA

Megfigyelték a Pro Day-en: Kenny Cook, WR, Gardner-Webb, Harrison Elliott, LS, Air Force

Megfigyelték a Senior Bowl-on: Max Garcia, C, Florida, Markus Goldon, DE, Missouri, Garrett Grayson, QB, Colorado State, Geneo Grissom, DE, Oklahoma, Casey Pierce, TE, Kent State

(nfl.com, Fotó: withthefirstpick.com, otoback.com, chatsports.com)