Melyik posztokra válasszanak a Drafton: New York Jets

A New York Jets csoportjának utolsó helyén végzett a tavalyi szezonban így megváltak vezetőedzőjüktől Rex Ryan-től és szerződtették az Arizona Cardinals korábbi defensive koordinátorát Todd Bowles-t. A Jets-nek váltania kellett mert Ryan-el már csak romlott a csapat és a váltás általában jót szokott tenni mindkét fél számára.

Bowles kinevezése már jó ideje téma volt az NFL-ben és hatalmas meglepetést okozott volna ha idén sem kapott volna vezetőedzői posztot. Bowles Ryan-hez hasonlóan defense edző és a csapat gyenge pontját a támadóegység jelentette a tavalyi szezonban így lehet, hogy inkább egy korábbi támadókoordinátort kellett volna kinevezni New Yorkban. Másrészről viszont a védelem alapjaiban rendben van így még egy kőkemény defense is kialakulhat a jövőben. De ez majd kiderül.

A defense leggyengébb részét a secondary jelentette a tavalyi szezonban. Az egységet alaposan megerősítették az offseasonban ugyanis visszahozták korábbi cornerbackjeiket Darrelle Revis-t és Antonio Cromartie-t. Továbbá szerződtették a Cleveland Browns korábbi cornerét Buster Skrine-t és a San Diego Chargers safetyjét Marcus Gilchrist-et. A védelem mellett a támadóegységet is megerősítették, egy tradeel megszerezték a Chicago Bears elkapóját Brandon Marshall és a piacról behúzták a csoportrivális New England Patriots running backjét Stevan Ridley-t.

Legnagyobb hiányposztok: QB, OLB, OL, WR, RB

Pickek száma: 6

Draft pick: Round 1 (6), Round 2 (37), Round 3 (70), Round 4 (104), Round 7 (223), Round 7 (224)

A legfontosabb kérdés a Jets-nél az, hogy ki lesz a csapat kezdő irányítója a következő szezonban. A korábbi második körös Geno Smith eddig messze elmarad az elvárásoktól. A Jets az offseasonban megszerezte Ryan Fitzpatrick-et de ez sem tűnik hosszútávú megoldásnak. Az első kör hatodik helyén nagy valószínűség szerint esélyük lesz Marcus Mariota megszerezésére és ha még elérhető lesz a hatodik helyen akkor biztosan be fogják húzni.

Ha Maritoa korábban kimegy, akkor mindenképpen linebacker posztra kell majd választaniuk amivel javíthatnának a tavaly gyengélkedő pass rushon. Erre kitűnő jelölt a Missouri-s Shane Ray és a Kentucky-s Bud Dupree. Legalább az egyikük elérhető lesz a hatodik helyen.

A támadófalban is erősítésre szorulnak, a Draft második vagy harmadik körében számítani lehet guard vagy tackle érkezésére. Az első körben ez kizárt mert a magas helyen inkább a legnagyobb hiányposztjukat fogják megerősíteni.

A szakértők véleménye szerint erősítésre van szükségük wide receiver és running back poszton is. Futóposzton rendelkezésre áll Chris Ivory, Daryl Richardson, Stevan Ridley és Bilal Powell míg az elkapósort többek között Brandon Marshall, Eric Decker és Jeremy Kerley erősíti. Receiver és RB posztra csak a késői körökben várható érkező.

Mock draft:

Brian Baldinger: Todd Gurley, RB, Georgia

Bucky Brooks: Shane Ray, OLB, Missouri

Charley Casserly: Shane Ray, OLB, Missouri

Charles Davis: Shane Ray, OLB, Missouri

Daniel Jeremiah: Bud Dupree, OLB, Kentucky

Lance Zierlein: Bud Dupree, OLB, Kentucky

Akikkel kapcsolatba lépett a Jets:

Privát edzésen vett részt: Eli Harold, OLB, Virginia, Brett Hundley, QB, UCLA, Marcus Mariota, QB, Oregon, 

Ellátogatott a csapathoz: Vic Beasley, OLB, Clemson, Amari Cooper, WR, Alabama, Ronald Darby, CB, Florida State, Bud Dupree, OLB, Kentucky, Mario Edwards, Jr., DT, Florida State, Dante Fowler, Jr., OLB, Florida, Garrett Grayson, QB, Colorado State, Randy Gregory, OLB, Nebraska, Andrus Peat, OT, Stanford, Marcus Peters, CB, Washington, Bryce Petty, QB, Baylor, Cody Prewitt, FS, Ole Miss, Kristjan Sokoli, DT, Buffalo, Kevin White, WR, West Virginia, Leonard Williams, DL, USC, Jameis Winston, QB, Florida State

Találkoztak vele a Combine-onClive Walford, TE, Miami (Fla.), 

Megfigyelték a Pro Day-en: Senquez Golson, CB, Ole Miss, Benardrick McKinney, ILB, Mississippi State, Edmond Robinson, OLB, Newberry, 

(nfl.com, Fotó: cincyjungle.com, cover32.com, nfl.com)