Vikings Mock Draft körültekintő

Draft14_1Az idei év különleges lesz, hiszen nem New York hanem Chicago városa ad otthont a soron következő DRAFT-nak, így abból a városból köszönthetjük majd a játékosokat. Még közelebb is van Minneapolis-hoz, így a kiválasztott játékosainknak nem kell majd annyi repülőn ülniük.

Sok és még inkább meglepő mock draft kering szerte az interneten. Olykor szakértők sem biztosak döntésükben, hogy melyik csapatnak ki lenne a legjobb, így egymás utáni nyilatkozataikban is képesek ellentmondani korábbi állításainak.

Kell a CB, nem a LB kell, nem nem tuti hogy WR kell, de lehet, hogy OL. Na, körülbelül így megy ez.

Az biztos, hogy van pár poszt, ami csapatunknál megerősítésre szorul. Ezek kiemelten például az OL, a CB vagy a LB poszt.

Namármost. Különböző mock draftokat olvasgatva nem feltétlenül ezek a posztok köszönnek vissza. Jó pár ember ugyan úgy véli, hogy CB-t vagy OL-t húzunk majd a 11. választásra, de nagyon sokan azt mondják a csapatnak WR-re, elkapóra van szüksége, hogy Teddy-nek legyen célpontja.

Én nem feltétlenül érzem szükségét annak, hogy már a 11. helyen elkapót húzzunk, hiszen a csapatnál van elég és jó képességű elkapó, akik jól érvényesülhetnek majd Bridgewater második szezonjában. Persze ehhez az is kell, hogy Teddy ne minden play során az életéért fusson. Ezt szem előtt tartva a támadófalat kellene megerősítenünk, így én azt mondom, jó ötlet például guard-ot választani az első körben.

Spielman (Vikings GM) azonban lehet, hogy idén is úgy keveri majd a kártyákat, hogy legyen két elsőkörös választójogunk, de vajon ha ez a cél, ki lenne ebben partner?

A Vikings-hoz előzetesen jósolt játékosok névsora nem olyan hosszú, igazából minden szakértő és önjelölt szakértő ugyanazokból a nevekből válogat.

Kezdjük a támadó fal poszton. Ez erősítésre szorul ezt már előbb leírtam. Ehhez a poszthoz igazából csak két nevet említettek meg az eddig mock draftok során.

Az egyik Brandon Scherff, az Iowa-ról a másik pedig La’el Collins, a Louisiana State-ről. Az NFL.com-nál egyetértenek abban, hogy Scherff jó választás lehet csapatunknak, mivel guard poszton igencsak hiányos a csapat.

La’el Collins az ESPN Insider szerint lenne ideális választás csapatunknak, bár vele nem lenne megoldva a guard helyzet, mivel tackle poszton játszik.

CB poszton elég egyértelműsítik, hogy mik is lehetnek a Vikings szándékai ugyanis szok szakértőből mindössze 2 mondja azt, hogy nem a Michigan State CB-jét, Trae Waynes-t választjuk. Tény, hogy Spielman és Zimmer is kiemelt figyelmet szentel a játékosnak és elképzelhető, hogy simán őt választják, de azért nem biztos.

Azonban meg kell említeni Marcus Peters-t, a Washington-tól valamint Kevin Johnson-t, a Wake Forest-től, akit például a Yahoo! Sports egyik NFL szakértője húzott hozzánk.

Van még egy poszt, amit nagyon emlegetnek a Vikings csapatával kapcsolatban ez pedig a WR, azaz az elkapó poszt. Szerintem nem ez a poszt ami megerősítésre szorul, de a szakértők biztos jobban tudják. DeVante Parker (Louisville), Amari Cooper (Alabama), Kevin White (West Virginia) és talán meglepő, de Dorial Green-Beckham (Missouri) is nekünk lett ítélve.

Már nem kell sokat várni, hiszen magyar idő szerint péntek hajnali 2 órakor (május 1.) indul a 2015-ös NFL DRAFT.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com