Melyik posztokra válasszanak a Drafton: Detroit Lions

A Detroit Lions a tavalyi szezonban bejutott a rájátszásba de a Wild Card körben a Dallas Cowboys végül megállította Őket. A szabadügynökpaicon nem voltak túlságosan aktívak így a Draftról kell megerősíteni a keretüket, hogy visszatérhessen a playoff mezőnyébe.

A piacon elvesztették két kezdő defensive tacklejüket, Ndamukong Suh-t és Nick Fairley-t továbbá távozott a korábbi kezdő running back Reggie Bush is. Sikerült megtartaniuk a cornerback Rashean Mathis-t és a kicker Matt Prater-t de még bőven elkél az erősítés.

Legnagyobb hiányposztok: DT, CB, OL, RB, WR

Pickek száma: 6

Draft pick: Kör 1 (23), Kör 2 (54), Kör 3 (88), Kör 6 (200), Kör 7 (231), Kör 7 (240)

Suh és Fairley pótlására megszerezték a Baltimore Ravens korábbi tacklejét Haloti Ngata-t. A 31 éves falember az utóbbi időben mutatott teljesítményével nem emlékeztet régi önmagára így kulcsfontosságú a csapat számára, hogy stabilizálják a védőfalukat. A tackle a Lions legnagyobb hiányposztja és hatalmas meglepetést okozna, ha nem ide Draftolnának az első körben.

A csapat második legnagyobb hiányposztjának az offensive fal mutatkozik. A második nap valamelyik körében biztosan várható tackle vagy guard érkezése. A falember kiválasztásában fontos szempont lesz, hogy minél jobban támogatni tudja a futójátékot.

A Lions a tavalyi szezonban csak a 28. helyen végzett a futott yardok tekintetében, távozott Reggie Bush (bár Ő tavaly pont nem volt a régi) és csak Joique Bell maradt az egyetlen (komoly) tapasztalattal rendelkező running back a Lions rosterén. RB pick is a második napra várható. A második kör pickje azon múlik majd, hogy jobb RB vagy OT/G prospect marad majd bent.

A tavalyi szezonban a védelem elit szinten teljesített de a passz elleni védekezésükön még bőven van mit javítani így szükségük lesz cornerbackre is. Darius Slay, Rashean Mathis és Crezdon Butler mellé bőven elfér az erősítés.

A szakértők véleménye szerint a wide receiver posztja is hiányposztnak számít de igazából csak a Calvin Johnson - Golden Tate páros mögötti harmadik receiver poszt elérhető. A többi poszt megerősítése miatt csak a késői körökben várható elkapó.

Mock draft:

Brian Baldinger: Ereck Flowers, OT, Miami (Fla.)

Bucky Brooks: Jordan Phillips, NT, Oklahoma

Charley Casserly: Jordan Phillips, NT, Oklahoma

Charles Davis: Malcom Brown, DT, Texas

Daniel Jeremiah: D.J. Humphries, OT, Florida

Lance Zierlein: Malcom Brown, DT, Texas

Akikkel kapcsolatba lépett a Lions:

Privát edzésen vett részt: Xavier Cooper, DT, Washington, Quinten Rollins, CB, Miami (Ohio)

Ellátogatott a csapathoz: Arik Armstead, DT, Jamon Brown, OL, Louisville, Malcom Brown, DT, Texas, Alex Carter, CB, Stanford, Tevin Coleman, RB, Indiana, La'el Collins, OL, LSU, Carl Davis, DT, Iowa, Chris Dunkley, CB, South Florida, Mario Edwards, Jr., DT, Florida State, Eddie Goldman, DL, Florida State, Todd Gurley, RB, Georgia, Marcus Hardison, DL, Arizona State, D.J. Humphries, OT, Florida, Steven Nelson, CB, Oregon State, Cedric Ogbuehi, OT, Texas A&M, DeVante Parker, WR, Louisville, Breshad Perriman, WR, UCF, Damarious Randall, safety, Arizona State, Eric Rowe, CB, Utah, Danny Shelton, NT, Washington, P.J. Williams, CB, Florida State, Tyrell Williams, WR, Western Oregon

Megfigyelték a Pro Day-en: Christian Covington, DT, Rice

Találkoztak vele a Combine-on: Clive Walford, TE, Miami (Fla.)

(nfl.com, Fotó: fansided.com, rantsports.com, burntorangenation.com)