Draft prospectek: Andrus Peat OT, Stanford

Ahogy már értesültetek róla, idén több nagy reményű támadó falembert is ad az egyetemi liga a profiknak. Következik egy újabb bemutató, jön Andrus Peat a Stanfordról.

1993. november. 4-én született Arizonában, Mesa városában. A Corona del Sol High School tanulójaként fociban, kosárlabdában és atlétikában is remekelt. 2011 májusában 38 egyetemtől kapott ösztöndíjat. A Rivals.com 5 csillagos prospectnek és a harmadik legjobb offensive tackle-nek rangsorolta. Végül a Stanford egyetemén kötött ki.

Újoncként 13 mérkőzésen léphetett pályára és átlagban kb. 20 snapet kapott összecsapásonként. Második évére már kezdővé vált, az igazi áttörés pedig tavaly következett be. All-American csapatba választották és a Morris Trophy is az övé lett.

Erősségei: hosszú karokkal, széles vállakkal és jó súlyelosztással rendelkezik. Iszonyat nagy felépítésének és a snapnél mutatott kivételes gyorsaságának köszönhetően rögtön előnyhöz jut a védővel szemben. Könnyű mozgású és jó az egyensúlyérzéke, így felér a második vonalba is, ahol meg is találja célpontjait. Le tudja zárni a pass rusherek elől a széleket, ugyanakkor ahhoz is megvan az ereje, hogy röghöz kösse a védőt. Türelmesen játszik, megvárja az emberét, hogy közeledjen hozzá. Kellő laterális agilitással rendelkezik és le tudja követni a védő mozgását is.

Gyengeségei: nem olyan domináns a futásblokkolásban mint azt várná az ember. Túl magasan kezd neki a játéknak és csípője segítségével nem tudja hátranyomni ellenfelét. Pass protectionben képes ellustulni és behajlított derékkal játszani, amely teret ad a defensive endnek a counter move-ra. Sokkal könyörtelenebbnek kell lennie, egyes scoutok szerint túl puhán játszani.

Combine eredmények

Méretek: 6'7" és 313 lb
40 yard: 5,18 s
Súlypontemelkedés: 31 inch
Helyből távolugrás: 8'9"
3 cone drill: 8,01 s

Van némi kockázat a draftolásában, hiszen az elmúlt időszakban több stanfordi falember is besült, illetve valószínűleg nem lehet rá már az első perctől kezdőként tekinteni. Az viszont mellette szól, hogy a profik között valószínűleg vakoldali tackle lesz belőle, az offensive line-ban pedig magasan ez a legértékesebb poszt. Én túl nagy rizikónak tartom a megszerzését és inkább egy kész termékre lenne szükségünk. Ennek ellenére látok esélyt a draftolására és idővel akár kiváló LT válhat belőle.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu