Waynes-el végre rend lehet a CB sorban

A védelem megerősítése volt az elsődleges cél a Minnesota Vikings együttesénél, ennek eleget téve 11. helyen a Michigan State Spartans CB-jét, Trae Waynes-t választottuk ki.

Nagy üdvrivalgás és kitörő örömmel fogadtuk Rick Speilman és Mike Zimmer választást az idei játékosbörzén, ugyanis sikerült megszerezniük a lehető legjobb CB-t. A hírek szerint Spielman heves telefonálgatásba kezdett mikor már lassan a mi választásunk következett. 3 csapattal is aktív tárgyalást folytatott, hogy visszatradeljen, mivel nem volt létfontosságú a 11. pick számunkra, így a Browns-nak, a Dolphins-nak és az Eagles-nek is felajánlotta a 11. választójogot, de végül egyik sem élt a lehetőséggel, így jeleztük Chicago-ban ülő képviselőinknek, hogy megvan a csapat választottja.

Pick is in! Ezt a feliratot olvashattuk a képernyőn és nem sokkal ezután Roger Goodell némi füttyszó kíséretében pódiumhoz lépett és beolvasta Trae Waynes nevét. Minden Vikings szurkoló meg volt elégedve az MSU CB-jének kiválasztásával.

Waynes a Wisconsin állambeli Kenosha-ba született 22 évvel ezelőtt. Középiskolában három sportágat is űzött. Football mellett baseballozott és sprint futó is volt, ráadásul mindhárom sportágban kiemelkedően teljesített.

2011-ben került a Michigan State Spartans-hoz, de ekkor még nem játszott a redshirt szabály miatt. 2012-ben már szerepet kapott a special team-ben és csereként a defense-ben is. 2013-ban és 2014-ben már mind a 24 mérkőzésen kezdőként játszott az MSU csapatában és mindössze csak 2 TD-t csináltak mellette. Akik néztek az elmúlt 2 évben Golden Gophers meccset nem létezik, hogy ne látták volna Waynes-t játszani.

A frissen draftolt játékos kellő magassággal rendelkezik erre a posztra. Kemény és határozott játékos, aki az emberfogásos szituációkban érzi jól magát, ebben versengő típus. Néha kissé túlságosan is akar és a sok kézhasználat miatt rendesen megszórták őt sárga zászlóval az elmúlt két idényben. Ám Zimmer edző és segédei pont azért vannak, hogy a csiszolatlan gyémántokat, mint amilyen Waynes is tökéletesre fejlesszék. Sokan az új Richard Sherman-t látják benne. Nekem ezzel nincsen gondom, csak a viselkedése ne legyen olyan, a teljesítménye nyugodtan hasonlíthat rá.

Waynes nagyon boldog, hogy a Minnesota Vikings kiválasztotta őt. Nem csak ő, hanem szülei is, főleg az apja, aki elmondta örül annak, hogy fia ilyen közel lesz hozzá és elég lesz csak autóval utazni, mert elmondta, hogy nagyon nem szeret repülni.

Trae a Minnesota Vikings legmagasabban draftolt CB-je a csapat történetében.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com