Giants - 5/144: Mykkele Thompson S, Texas

Tovább erősödött a secondary, hiszen egy újabb safety-t draftoltunk. A választásunk a Texas játékosára, Mykkele Thompsonra esett.

Középiskolában irányítót játszott, ahol elsősorban futásokkal operált. A Rivals.com 4 csillagos prospectnek rangsorolta és 2010 februárjában commitolt a Texas-ra.

Ott 2. évére vált kezdővé, mikor is 59 szerelést szorgoskodott össze. Egy évvel később 72, tavaly pedig 69 alkalommal állította meg az ellenfeleket. Az interceptionök számában sajnos elmaradt, mindössze kettőt írhatott fel magának egyetemi pályafutása alatt.

Erősségei: utolsó évére sokat fejlődött a szerelések tekintetében, fizikálisan játszott és kereste a kontaktot az ellenfelekkel. Sokoldalú játékos, akinek cornerback és safety poszton is van tapasztalata, nickel CB-ként és kipróbálták. Sebességben sem kell szégyenkeznie, 4,5 másodperc alatt futja a 40 yardot.

Gyengeségei: kissé tweener, cornerbacknek túl nagy, safety-nek pedig kicsi. A két INT édeskevés, gyenge playmaker képességekkel rendelkezik. Rossz szögeket választ.

Pro day eredmények

40 yard: 4,48 s
Fekvenyomás: 18
Súlypontemelkedés: 36 inch
Helyből távolugrás: 10'9"
3 cone drill: 6,89 s

Nagyon hátra rangsorolták, az előzetes várakozások alapján nem kelt volna el a drafton. Egyedül nálunk járt viziten, így valami biztosan megtetszett benne csapatunknak. Jelen pillanatban úgy látom, hogy a special teamben lehet hasznos, minden védelemben eltöltött snap már ajándék lenne neki. A nyár folyamán oda kell tennie magát, már a keretbe kerülés is siker lenne tőle.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu