Matthew Masifilo a támadófalban

Ha valaki böngészte mostanában a Bucs rosterét, egy érdekes dologra bukkanhatott. Matthew Masifilo nevét az O-line tagjai között találhatta. Akkor most ő nem defensive tackle?

Matthew 2012-ben került Tampába. Az 1.91 méter magas és 127 kg-os játékos eredeti foglalkozása szerint védő falember és csapatunknál eddig is így számítottak rá. Azonban az idén a stáb gondolt egy merészet és úgy döntöttek, hogy guard-ot képeznek belőle.

Hogy mire alapozzák ezt a mélyen szántó gondolatot, őszintén szólva nem tudom. George Warhop a játékos mentalitását dícséri:

“Matt éhes, úgy szív magába mindent, mint egy szivacs. Ő minden nappal jobb egy kicsivel. időbe telik majd a foglalkozás, de szeretem a tényt, hogy jobb akar lenni. Nem omlik össze a kritikára. ha elmondod neki mit csinál rosszul és azt hogyan kell, csak azt mondja OK és megy megcsinálja. Ha ezen az úton halad tovább gyorsan fejlődik majd.”

Persze ez lehet így van, csak mint Warhop nyilatkozataival és munkásságával úgy egészében vannak fenntartásaim. Jelen esetben főleg azért, mert Masifilo testsúlya a legkönnyebb centerénél is kisebb. Hogy ezt kellő erővel tudja ellensúlyozni, nem nyert bizonyítást, hiszen játszani nem sűrűn láttuk eddig. Lényegében a játékelemeket nézve statisztikai lapja szűz. Képzeljük el, amint Matthew nekifeszül egy 3-4 et védekező csapat cirka 150 kg-os nose tackle-jének. Gondolataimban nem biztos, hogy ez úgy zajlik le, hogy a nose rövid elkeseredett kapálódzás után fújtatva összerogy. Annál inkább úgy, hogy a double team Masifilo oldalán beszakad, az irányítónk menekül, mialatt a fal szélein is ki tudja mi történik és hányan veszik még több irányból üldözőbe?

Cay barátunk már Donovan Smith és Ali Marpet esetében felvázolta a stáb elképzeléseit. Masifilo színre lépésével ezt annyiban lehet mindössze kiegészíteni, hogy Patrick Omameh tackle pozícióba kerül át, mert Warhop elmondása szerint ez lesz neki a legjobb.

Matthew “Spongebob” Masifilo, (aki mint tudjuk úgy szív magába mindent, mint egy szivacs) pedig odaáll és megküzd a jobb oldali guard szerepkörért, ha már védő oldalon nem termett neki sok babér.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com