Warhop Smith-ről, és Marpetről

Bár az első benyomásokat nemrég olvashattuk csapatunk újonc játékosairól, nagyon sokunkat izgat a támadófalunk sorsa. Persze, hogy izgat, hisz tavaly ezen buktunk el egy egész szezont, idén pedig két magas pick-ket is áldoztunk a rendbetételére. 

Mi Bucs szurkolók pozitívan fogadtuk második körös falembereinket, de nézzük vajon hogyan vélekedik róluk a támadófal edzője George Warhop.

Ali Marpet, és Donovan Smith okosak, és atletikusak

Persze bármely O-line edző nagyon izgatott és pozitív lenne ha már a draft első két körében két játékossal gazdagodik csapategysége, és nincs ez másként Warhop esetében sem. Így méltatta a srácokat:

“Kedvelem őket. Úgy gondolom segíthetnek nekünk. Több dolgot is letettek az asztalra amit szeretünk. Atletikus srácokat akartunk. Mindketten hihetetlenül atletikusak. Szeretnénk elmés srácokat. Mindketten nagyon elmések.”

0514_2_georgewarhop

Egyelőre nem Smith-é a kezdő pozíció

Warhop azt mondja, hogy Smith-ben minden megvan ami meg kell, hogy legyen egy bal oldali tackle-ben, de az újonc egyelőre még nem a kezdő pozíció birtokosa.

“Bal oldali tackle-nek egy okos srácot akarsz. Egy méretes srácot, egy hosszú karút, egy atletikus srácot akarsz. És ebben a srácban meg is van minden. Megvan a mérete, megvan az esze hozzá. Nagyon atletikus. Beleraktunk már egy csomó mindent a dologba. Nem tudnék komoly hibát mondani amiben vétett. Ez egy jó kezdet, de Kevin Pamphile még előtte van. Ezen a ponton még ki kell ütnie Kevin-t a kezdő pozícióból.”

Érdekes egyébként, hogy Warhop így gondolja… egy a Pewter Reporttal készült interjújában nemrégiben azt mondta, hogy nagy hiba volt, amiért Pamphile nem kapott kétszer annyi snap-pet tavaly. Ezen a ponton pedig rengeteg Bucs szurkoló csapja magát homlokon, szemeit lesütve, hisz a tavalyi Cousins – Collins szerencsétlenkedés után, mely az egész szezonunkba került, szinte könyörgött mindenki a stábnak, hogy minden mindegy alapon adjanak lehetőséget az újoncoknak. És bár Kevin Pamphile már akkor is mutatott életjeleket, sajnos ez csak a szezon utolsó két meccsén történhetett meg.

És bár én még nem hallottam olyat, hogy egy frissen draftolt játékost szapuljanak az edzők, de úgy vélem semmiképp sem jó jel, ha a kezdő pozíciót illetően még Pamphile mögé sorolják, aki tavaly felültudta ugyan múlni Cousins-t – ami lássuk be nem volt nagy teljesítmény – de azért még mindig nem kezdő szint.

Marpetet átképezni a Divízió III-ból az NFL-be, és tackle-ből guard pozícióba, simábban megy, mint ahogy azt várták

Marpet a Divízió III-ból érkezik az NFL-be, ez már eleve egy óriási ugrás, ráadásul még tackle pozícióból, guard pozícióba akarják átképezni. Warhop viszont ezt egyáltalán nem érzi túl nagy dolognak.

“Ez az átállás már korábban elkezdődött. Már a Senior Bowl-on guardként játszott, és remek munkát végzett. Nem tudtad volna megmondani, hogy nem Divízió I-es játékos. Nem tudtak lefordulni róla, és valójában jobban játszott, mint sok más, nála magasabb rangúnak taksált játékos.”

Smith felnő a feladathoz

Warhop azt is elmondta, hogy minél keményebb a verseny, Smith annál jobban játszik.

“Ha megnézik az egyetemi videókat, akkor látható, hogy ha jó játékos ellen játszik, akkor ő maga is sokkal jobb teljesítményt nyújt. Úgy értem, nagyon nagyon jól játszott. Minél nagyobb a versenyhelyzet, annál jobbat nyújt.”

A jobb oldali guard pozíció rengeteg versenyhelyzetet teremt

Mégis kivel versenyez jelenleg Ali Marpet a jobb oldali guard pozíciójáért?

“Ez egy nehéz kérdés most. Tavaly draftoltuk Kadeem Edwards-t. Ő játszott a tavalyi év végén is. Josh Allen is kapott néhány alkalommal lehetőséget tavaly, és minden alkalommal amikor a pályára lépett egyre jobbnak tűnt. Ott van Garrett Gilkey, aki szintén volt kezdő guard. Nagyon nehéz megmondanom kivel versenyez. A legjobbal ezek közül a srácok közül. Ennyi.”

Ennyi… Azért ezek elég optimista és semmit mondó szavak a jobb oldali guard pozícióját tekinthetően. Azt hiszem mindannyian láttuk, hogy ez a három srác mire képes, és szerintem őszintén, szívemből beszélek amikor azt mondom, hogy nem szeretném még egyszer látni. Azt hiszem ennél nagyobb sanszot soha az életben nem fog kapni Divízió III-as játékos, hogy már első évében kezdő lehessen az NFL-ben.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com