Kezdő támadófalemberrel erősített a Chargers

A San Diego Chargers a héten szerződtette az idei szabadügynökpiac még elérhető legjobb játékosát. A csapat kedden bejelentette, hogy egyéves szerződést kötött a St. Louis Rams korábbi offensive tacklejével Joseph Barksdale-lel.

Az NFL Media munkatársának Ian Rapoport-nak az értesülései szerint a támadófalember a liga által előírt minimális értékű, azaz 350 ezer dolláros szerződést kapott. Az ösztönző záradékokkal együtt az összeg elérheti az 1 millió dollárt.

A jelenleg 26 éves Barksdale-t az Oakland Raiders választotta ki a 2011-es Draft harmadik körében de a 2012-es szezont már a Rams játékosaként fejezte be. St. Louisban az utolsó két évben bekerült a kezdőcsapatba és három szezon alatt összesen 38 mérkőzésen lépett pályára a Rams játékosaként.

A falember a szabadügynökpiac viszonylag magasan jegyzett játékosa volt, így némileg meglepő, hogy csak ilyen későn kelt el. A Rams, a Titans és a Falcons is érdeklődött iránta de a jelek szerint egy kicsit túlértékelte a piaci értékét.

Barksdale nem kimondva de tulajdonképpen kezdőjátékosnak érkezett San Diego-ba így minden jel szerint a tavalyi jobb tackle D.J. Fluker átkerül majd guard posztra. A Chargers támadófala mind a passzjáték, mind a futójáték támogatásánál gyengén szerepelt a tavalyi szezonban és Barksdale-el minimális összegért sikerült minőségi játékost szerezniük.

(nfl.com, Fotó: nfldraftdiamonds.tumblr.com)