Felhagyott a Holdout-al és edzésbe állt a Jets lejobb védőfalembere

A New York Jets legjobb defensive endje Muhammad Wilkerson kihagyta az eddigi OTA programokat mert nem példátlan módon így akart hangot adni az új szerződés iránti igényének. A múlt héten az ügynökén keresztül nyilvánosságra hozta, hogy felhagy az eddigi holdout-al és részt fog venni a csapat önkéntes mini edzőtáborán. Tegnap kiderült, hogy a játékos állta a szavát és valóban megjelent a tegnapi edzésen.

A fiatal játékos idén kezdi meg az ötödik profi szezonját és ezzel párhuzamosan újonc szerződésének utolsó évébe lép. Wilkerson-t a 2011-es Draft első körének 30. helyén választotta ki a Jets és négyéves, 6.875 millió dolláros szerződést (garantált 5.56 millió dollár) kötöttek vele. A csapat tavaly értelemszerűen aktiválta az ötödik éves opciót ami szerint a defensive end (garantált) 6.969 millió dollárt fog keresni az idei szezonban.

A csapatnak jövő márciusig egy olyan szerződést kell Wilkerson elé tenni aminek éves átlaga meghaladja az idei szezonban kapott fizetését. És a játékos elgondolása szerint az összegnek nem is kicsit kell majd túlszárnyalnia az idei fizetését mert a liga legjobban fizetett falembereihez hasonló szerződést akar magának kicsikarni. Ez pedig nem kis ugrást jelentene.

A legjobb szerződésű defensive endek évi átlagos keresete:

JJ Watt - Houston Texans - 16.66 millió dollár

Mario Williams - Buffalo Bills - 16 millió dollár

Jason Pierre Paul - New York Giants - 14.82 millió dollár (franchise tag) 

Robert Quinn - St. Louis Rams - 14.25 millió dollár

Charles Johnson - Carolina Panthers - 12.66 millió dollár

Chris Long - St. Louis Rams - 12.05 millió dollár

Mindent figyelembe véve azért ki kell mondani, hogy Wilkerson nem a legjobb offseasonban kezdett sztrájkolni. Mivel idén lép szerződésének az utolsó évébe ezért természetesen nem tud választani az offseasonok közül de a Jets új vezetőedzővel és edzői stábbal vág neki az idei szezonnak így minél hamarabb edzésbe kell állnia, hogy elsajátítsa az új defensive playeket.

Emellett a Draft hatodik helyén a nyakára hozták az évfolyam legjobb játékosának tartott Leonard Williams-t is. A belépés bíztató de az persze megjósolhatatlan, hogy Williams mennyire lesz sikeres a profik között de egy jól sikerült újonc szezonnal lecsökkentheti Wilkerson jövőbeli szerződését. Persze ennek az ellenkezője is igaz.

(nfl.com, overthecap.com, Fotó: mwteam96.com, photos.nj.com)