Kezdő szintű irányítónak tartják a Bengals tartalékját

Közel egy hónapja a Cincinnati Bengals defensive endje Wallace Gilberry agyba főbe dicsérte a csapat tartalékirányítóját AJ McCarron-t és az azóta idő alatt hasonló véleményre jutottak a csapat edzői is. A jelentések szerint az edzői stáb hihetetlenül elégedett volt az irányító edzésmunkájával és a felkészülésen mutatott teljesítményével.

Az NFL Media munkatársának, Albert Breer-nek a beszámolója szerint a fiatal irányító jobban passzol mint valaha és kitűnően dolgozott a zsebben az edzések alatt.

McCarron-t tavaly az ötödik körben választotta ki a Bengals de ennek ellenére sem meglepő, hogy pozitívan értékelik a teljesítményét ugyanis korábban három évig az Alabama kezdőirányítója volt.

Tétmérkőzésen azonban még nem jutott szóhoz az NFL-ben. Tavaly augusztusban vállproblémák miatt tartaléksérültlistára került és csak decemberben aktiválta a csapata. Az utolsó három alapszakasz és a playoff mérkőzésen már szerepelt a nevezett keretben de Andy Dalton elsőszámú tartalékja Jason Campbell volt.

A veterán Campbell azóta már távozott de jelenleg is csak sérülés esetén kerülhetne pályára. Az előszezonban biztosan be fog mutatkozni az NFL-ben de alapszakasz mérkőzésen egy darabig nem fog pályára lépni. Dalton szenved a főműsoridős és a playoff mérkőzéseken de a 96 millió dolláros szerződése a végletekig pályán fogja tartani.

És amúgy miért is kerülne ki a csapatból? Azonnal mondhatunk legalább tíz csapatot ahol örömtáncot lejtenének ha az utóbbi négy év mindegyikében elbukhatták volna az első playoff mérkőzésüket.

(nfl.com, Fotó: sportsnaut.com, al.com)