Újra Leonard Johnson lehet a slot cornerback?

Mostanában elég sokat foglalkoztunk a támadó sorral és megkülönböztetett figyelmet kapott az O-line. Pedig defense oldalon is van egy elég problémás pont. A slot vagy más néven nickel cornerback kérdése.

A slot cornerback a pályán lévő extra, vagyis ötödik defensive back. Általában a gyors, dinamikus slot receiverek, esetenként a mozgékonyabb tight end-ek játékból való kiiktatása a fő feladatuk. Tavaly ezt a feladatkört leginkább Leonard Johnson látta el csapatunknál. Nem mondhatni, hogy mindenki megelégedésére szolgáló játékkal.

Hogy mennyire nem, azt Sterling Moore leigazolása is bizonyította, akit elméletileg direkt slot cornerback-nek hoztunk. Ennek ellenére mégis úgy tűnik ebben az idényben is kénytelenek leszünk Johnson szereplésével beérni ebben a pozícióban.

Az ok egyszerűen az, hogy Sterling Moore esetében is nagyon lassan halad a stáb. Jelen pillanatban nem látszik annak a lehetősége, hogy Moore a szezonkezdetre tisztában lesz azon elvárt ismereteknek, amik Lovie Smith és Leslie Frazier rendszerében szükségesek.

Furcsa ez nekem egyrészről azért, mert Sterling Moore abból a Dallas Cowboys-ból érkezett, ahol Rod Marinelli által már szert tehetett azon ismeretek alapjaira, amik Lovie Smith defense játéksémáinak is az alapja.

Furcsa másrészről azért is, mert tele vagyunk rendkívül gyors linebacker-ekkel, akik nem biztos, hogy el lennének veszve akár egy gyorsabb tight end vagy egy átlagos sebességű slot receiver ellenében is.

Minden esetre a slot cornerback pozíció használatával Lovie Smith és Leslie Frazier élni akar. Erre abból is következtetni lehet, hogy a gyakorlások során zömében így állt fel a defense. Azonban az itt szerepet kapó játékosok neve nem igazán fog változni a tavalyihoz képest. Leonard Johnson és Isaiah Frey jelen pillanatban a poszt két fő várományosa. Közülük előző tavaly kevés alkalommal tudta ezt a feladatot megoldani, utóbbi pedig túl sok lehetőséget nem kapott eddig. Sterling Moore esetében egyenlőre annak van reálisabb esélye, hogy Johnthan Banks kárára tud néminemű játékidőhöz jutni.

Őszintén szólva nem csak George Warhop edzői képességei iránt vannak komoly kételyeim. Ebbe a körbe tartozik cornerback-jeink felkészítéséért felelős edzőnk, Gil Byrd is.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com