Választottak a Kiegészítő Drafton

A mai napon megrendezésre került a Kiegészítő Draft és az utolsó két évtől eltérően idén kiválasztásra került egy játékos. A St. Louis Rams a Clemson korábbi offensive tacklejét Isaiah Battle-t választotta ki az ötödik körben. A Rams a játékosért beáldozta a 2016-os ötödik körös pickjét.

Az úgynevezett Supplemental Draft (helyi idő szerint) 1 órakor vette kezdetét. Azok a játékosok szerepelnek rajta akik valamilyen játékengedélyi problémák miatt lemaradtak az idei játékosbörzéről. Ezt mindig csak igény szerint rendezik meg és a következő évi Draft jogokért cserébe lehet választani. A májusi rendezvénytől eltérően a mostani Draft elektronikusan zajlott.

Battle mellett még hat játékos nevezett az idei Kiegészítő Draftra. A West Georgia két defensive linemenje Darrius Caldwell és Dalvon Stuckey, a Houston defensive endje Eric Eiland, a UConn tight endje Sean McQuillan, a Kansas defensive backje Kevin Short és a North Carolina Central wide receivere Adrian Wilkins azonban csapat nélkül maradt így szabadügynökökké váltak.

A pickre a nevezett játékosok közül igazából csak Battle pályázott reális eséllyel mert a héten megtartott Pro Day-én 25 csapat illetékesei is jelen voltak. A falember pályán kívüli problémák miatt került ki a Draftról és a legnagyobb kérdés vele kapcsolatban, hogy mennyire tudja magát visszafogni most, hogy bekerült az NFL-be.

2013-ban és 2014-ben is eltiltották. Két éve megütötte a North Carolina State egyik játékosát és a tavalyi szezonban megszegte a csapat (nyilvánosságra nem hozott) szabályát. Emellett egy hónapja letartóztatták gyorshajtás és marihuána birtoklás miatt.

Battle nagyon fizikális játékos és sokat segíthet left tackle poszton de a falember természete komoly kérdéseket vet fel. A Rams az idei Draft első körében kiválasztották a running back Todd Gurley-t és a jelek szerint mindent meg akarnak tenni, hogy megvédjék a fiatal futójukat és az újonnan szerződtetett irányítójukat Nick Foles-t. A Rams az utóbbi időben komolyan vette az offense fal megerősítését, az utolsó két Drafton nyolc támadófalembert választottak.

Battle előtti utolsó Kiegészítő Draft pickre 2012-ben került sor amikor a Cleveland Browns egy második körös pickért kiválasztotta a wide receiver Josh Gordon-t. Gordon előtt Kiegészítő Drafton került be az NFL-be többek között Terrelle Pryor, Josh Brent és Ahmad Brooks is de az irányító Bernie Kosar és a Hall of Famer elkapó Chris Carter profi pályafutása is innen indult.

(nfl.com, Fotó: draftinsiders.com, espn.go.com)