Vikings Training Camp előzetes - Irányítók

Egy jó irányító a csapatban és máris szintet lehet lépni. Na persze számos más elem is kell ahhoz, hogy egy csapat kitörjön az állandó középszerűségből, de az, ha egy  stabil és jó irányító vezeti a csapatot, az azért sok mindent megold.

Örök optimistaként most is bízok benne, hogy Hídvíz Tivadar Ödön a megfelelő irányító lesz a jövőben. A sok „átszenvedett” szezon után végre felcsillant a remény, hogy sok-sok esztendőre megoldódott ez a probléma.

A fiatalság mellett persze a tapasztalat is beköltözött idén a csapathoz, korábbi Vikes irányító tért vissza Minnesota-ba.

Bridgewater No.1. Ez nem kérdés, tisztában van vele edző, játékos és szurkoló is. Bár tavaly a szezon elején a depth chart-on csak harmadik volt a rangsorban, hamar kiesett előle mindenki (serülés és rossz teljesítmény) és Bridgewater bemutatkozhatott csapatában. Újoncként nagyot robbantott, még a korábbi legeredményesebb Vikings irányító Fran Tarkenton majd összes újonc rekordját megdöntötte, emellett két NFL csúcsot is felállított.

Teddy passzolt a legpontosabban 40 kísérletből újoncként egy meccsen, valamint sorozatban 4 meccsen hozott 70% fölötti sikeres passzarányt, szintén újoncként.

Tavaly egy felemás idény során (Peterson hiánya, Rudolph gyors kiesése, Patterson borzalmas formája) talán nem mutathatta meg, hogy mit is tud igazából, de majd most. Peterson visszatért és a jelek szerint több olyan játékban fog részt venni, ahol labdát kap passzokból. Rudolph visszatérésével szinte egy új játékost kapott Teddy, valamint Patterson is megígérte, hogy idén feledteti a közönséggel a múltkori idényt.

A fegyverarzenál csak nőtt, Wallace érkezése mindenképp pozitív, így Bridgewater-nek lesznek biztos kezű elkapói.

A rutin és tapasztalat Shaun Hill-el érkezett meg a csapatunkhoz. Matt Cassel távozásával (szintén Bills) megüresedett a csere irányító posztja, mivel Ponder-el sem hosszabbítottunk (már a Raiders-t boldogítja), így kellett egy rutinos öreg róka, aki terelgetheti Teddy-t. Hill egykor már játszott a Minnesota csapatában, de akkor még dinoszauruszok mászkáltak az utcákon. Most visszatért, annak ellenére, hogy tudja nem sok esélye van odaférni a kezdő pozícióhoz, de az interjújából kiderül, hogy nem is nagyon akarja megháborgatni az egyensúlyt. Elégedett lesz azzal, ha segítheti Teddy-t a fejlődésben.

Felvetődött egy olyan, hogy is mondjam, hadrend, hogy csak két irányítóval vágunk neki az alapszakasznak. Ezt sokan talán öngyilkos taktikának mondanák, hiszen nem lehet tudni, mikor üt be egy sérüléshullám (ne üssön be). Ezt véleményem szerint nem is fogjuk megjátszani, így maradunk a három irányító az 53 fős keretbe dolognál. Mike Kafka és az újonc Taylor Heinicke lesznek azok, akik versengenek a harmadik posztért.

5 előszezon meccsünk van az idén, mindketten fognak elég időt kapni, ahol megmutathatják, ők érdemesek a végső keretbe kerülésre.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com