Vikings Training Camp előzetes - Elkapók

A jó elkapók (is) a pontszerzések zálogai. Nélkülük nem igazán van passzjáték. Szerencsére nálunk nagyon ügyes játékosok vannak, aki tapasztaltak vagy épp újoncok és ég bennük a bizonyítási vágy.

Keretünkben jelenleg 11 játékos van, aki WR poszton teljesít szolgálatot. Nyilván ez a szám a tábor előrehaladtával, de főleg a végén drasztikusan csökkeni fog.  Ideális esetben 6 elkapó van a keretben, persze ez a szám nem előírt, felfelé és lefelé is el lehet térni tőle.

Tavaly 5 játékossal vágtunk neki a szezonnak, majd később csatlakozott az eltiltásból visszatérő Simpson is. A szezon alatt volt pár változtatás. Simpson távozott, Johnson pedig érkezett. Ez egy hatalmas meglátás volt az edzők, vezetők részéről, hiszen Charles Johnson a szezon végére kezdő elkapónak számított. Gyors, jó felépítésű és ügyes kezű elkapó. Ezt várjuk tőle az új szezonban is, ahol várhatóan a nemrég hozzánk csatlakozott Mike Wallace éktársa lesz a kezdőben.

Wallace már korábban is ki volt nézve általunk, de akkor fontosabbak voltak neki a pálmafák, mint a fenyők. Most pár évre megszereztük őt és reméljük, hogy beváltja a hozzáfűzött ígéreteket. Jennings is nagy csinnadrattával érkezett, de sosem tudott előlépni igazán kiemelkedő teljesítménnyel.

Évek óta nincs olyan elkapónk aki 1000+ yardos idényt tudna felmutatni, remélhetőleg idén ez változni fog.

Az újonc évében kiváló, majd tavaly drasztikusan visszaeső Cordarrelle Patterson reményeink szerint a titkos fegyver. Saját maga is elismerte, hogy nem a tavalyi volt a legjobb szezonja és idén nagymértékű javulást akar elérni. Jarius Wright az egykori negyedik körös választásunk szépen lassan beérett. Megbízható, gyors elkapó vált belőle, aki sok értékes elkapással lendítette előre már eddig is a csapatot.

Ne feledkezzünk meg Adam Thielen-ről sem, aki a fehér elkapók szűk rétegét erősíti. Nincs itt semmiféle rasszizmusról szó, csak annyi, hogy megállja a helyét a versenytársak mellett. Minnesota állam szülötte többstílusú játékos. Bevethető elkapóként, de special team-ben is remekelt az utóbbi évben. Biztos kézzel fogja meg a labdát, a jövő nagy reménysége lehet.

Az idei drafton hoztunk egy elkapót Stefon Diggs személyében. Az, hogy nem bírja lebetűzni Aiyegbusi nevét azt elnézzük neki, nem is az a dolga. Már az eddi Minicamp, OTA és Rookie Minicamp edzéseken megmutatta, hogy számolni kell vele. Szépen kapja le a labdákat a levegőből, emellett gyors is.

Van még 5 játékos, aki WR poszton van a keretünkben. Isaac Fruechte, DaVaris Daniels, Jordan Leslie, Gavin Lutman és Donte Foster. Nagy lesz a verseny, hiszen ha a mostani erőviszonyokat nézzük, megvan a 6 stabil ember, de mint tudjuk, bármi megeshet a Training Camp alatt.

Ha már most sorrendet kéne mondani, akkor: Wallace, Johnson, Wright, Patterson, Thielen és Diggs.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com