A Redskins 57 millióért hosszabbított a linebackerével

Tegnap bejelentették, hogy a Washington Redskins többéves szerződéshosszabbítást kötött Ryan Kerrigan-el. Az outside linebacker ötéves, 57.5 millió dolláros hosszabbítást írt alá. A szerződés 16 millió dollár aláírási bónuszt tartalmaz.

Kerrigan idén lép újonc szerződésének utolsó évébe ami alapján 7.038 millió dollárt (a teljes összeg garantált, az újonc szerződésben foglalt opcionális ötödik év szerint) fog keresni az idei szezonban. Az új szerződése évente átlagosan 11.5 millió dollárt jelent a számára amivel Justin Houston és Clay Matthews mögött a liga harmadik legjobban fizetett outside linebackere lett.

"A pillanat amikor esélyt kapsz rá, hogy a pályafutásodat annál a csapatnál folytasd amelyik kiválasztott a Drafton, a csapatnál amelyet szeretsz, a városban amelyet szeretsz egyszerre meghökkentő és fantasztikus is egyben. Mostantól kezdve az a feladatom, hogy megháláljam a Redskins-nek az eddigi bizalmat és hogy jól játsszak a pályafutásom hátralevő részében." - nyilatkozta Kerrigan a csapat hivatalos weboldalán.

Az új general manager Scot McCloughan elsődleges célja volt, hogy hosszútávra a csapathoz láncolja a linebackert. A tárgyalások már májusban megkezdődtek és mindent meg akartak tenni a csapat legdinamikusabb pass rusherének és a linebacker sor vezérének a megtartásáért.

A jelenleg 26 éves Kerrigan-t a 2011-es Draft első körének 16. helyén választotta ki a Redskins. Négyéves pályafutása során 247 tacklet, 38 sacket, 2 interceptiont és 15 kierőszakolt fumblet szerzett. A tavalyi szezonban karrierrekordot jelentő 13.5 sacket szerzett és a 3-4-es outside linebackerek között csak Houston siettette több alkalommal (Kerrigan 51 alkalommal) az ellenfélek irányítóit.

(nfl.com, Fotó: rantsports.com, lebanondemocrat.com)