Vikings Training Camp előzetes - Cornerbackek

A Vikings Mankato-ba összesen 10 cornerback-et visz magával. Ott lesz közöttük a 2014 kezdő páros Captain Munnerlyn és Xavier Rhodes, és két új arc is a kor két végletével. A 36 éves tapasztalt veterán, Terence Newman és a az idei első körös Trae Waynes is, aki csak most szombaton lesz 23 éves.

A keretünkben jelenleg három első körben kiválasztott CB van, Newman, Rhodes és Waynes. Amellett, hogy továbbra is a tehetségekre és a fiatalokra akarunk támaszkodni, a sokat látott Newman lehet az egyik legnagyobb haszna a védelemnek. Nem azt kell nézni, hogy 36 éves, nem kell mondogatni, hogy elszállt felette az idő. Korábban neki volt már szerencséje együtt dolgozni a Dallas-nál és a Cincinnati-nél a Vikes mostani vezetőedzőjével, Mike Zimmer-el. Ha nem is mindig a pályán való aktív védekezéssel segítheti a csapatot, a pálya mellől instrukciókkal, tanácsokkal segítheti a fiatalokat.

A jövő mindenképpen a Rhodes-Waynes párosé, ez tiszta. Rhodes mióta a csapat tagja kiválóan játszik kezdő szerepkörben. Vitathatatlanul a legtöbbet fejlődött játékos volt tavaly és bízunk benne, hogy folytatja ezt a jó tendenciát.

Waynes a Minnesota idei első köröse egy nagyon jó képességű játékos, aki gyors és mentálisan is rendben van. Sokat várunk tőle, már a szezon első felében nagyobb terhelést rá rakni és folyamatosan játszatni.

Captain Munnerlyn tavaly érkezett és Rhodes-al alkotott egy párt a védelemben. Az ő képességei alapján kicsit szolidabb szezont futott, mint vártuk. Bár most ő is és Josh Robinson is sérülés miatt több hetes kihagyással kezdi meg a felkészülés komolyabb szakaszát, bízunk visszatérésében.

Az ő kiesésük miatt előtérbe került a tavalyi hetedik körös Jabari Price és a punt returner Marcus Sherels is. Bár Sherels-et továbbra is inkább a punt visszahordásoknál alkalmaznák, muszáj a rendes posztján is alkotnia.

A holtidény alatt jó pár újonc és nem újonc CB érkezett. DeMarcus Van Dyke, Jalil Carter és Justin Coleman pedig nem feltétlenül a csapatba kerülésre a legesélyesebbek, de az esély előttük is adott.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com