Eagles poszt áttekintő - Defensive End

fletcher-cox1.jpgA kezdő poszt várományosai: Fletcher Cox, Cedric Thornton

Fletcher Cox helye megkérdőjelezhetetlen a védőfalban, hiszen az egész védelem legjobb játékosáról beszélünk, aki ráadásul a liga legjobb 3-4-es endjei közé tartozik. Tavaly beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és az új rendszerben töltött második évében már domináns erővé vált. Ezt a szintet kell tartania, meg amiben lehet fejlődnie, és akkor nemsokára lejáró újonc szerződése végére megkaphatja a megérdemelt nagy pénzzel járó szerződését. 

Thornton a védőfal szürke eminenciása volt tavaly is, aki csendben, de rendkívül hatékonyan és kiegyensúlyozottan tette a dolgát. A futás elleni védekezése továbbra is példás, az irányítóra tavaly sem jelentett nagy veszélyt. Ezek a tulajdonságai már aligha fognak gyökeresen változni, de ez is bőven elég lehet egyelőre a kezdő poszt megtartásához.

Akik a kezdőbe kerülésért küzdenek: Vinny Curry, Brandon Bair

Vinny Curry mondhatni az anti-Thornton, aki passz esetén rendkívül hatékony tud lenni az irányító siettetésében, de futás ellen nem tud folyamatosan megbízható játékot hozni. Ez pedig egy 3 emberes védőfalban a hasznos csere posztjára volt elég eddig. A passz downoknál nagyon hasznos volt a jelenléte, hiszen Thorntont vagy Logant lehetett pihentetni és jóval nagyobb passrusht tudott kifejteni, mint az előbbiek. Ha futás ellen előre tudna lépni, az a kezdőbe kerüléséhez vezetne, ellenkező eseten, lehet, hogy ez az utolsó éve nálunk. Érdekesség, hogy az OTA-kon OLB-ként is kísérleteztek vele, így lehet, hogy e szerepben is láthatjuk.

thornton_curry.jpg

Brandon Bair tavaly kisebb meglepetésre magabiztosan harcolta ki a szűk keretbe kerülést, sőt hasznos cserének bizonyult a szezon során is. Ráadásul fontos szereplő volt a speciális csapatban, főleg a rúgások blokkolásából vette ki a részét, ami elég jól ment tavaly. Ennél több játékidőre nem valószínű, hogy számíthat, de nehéz lesz nem megtartani, ha a tavalyihoz hasonló játékot hoz. Viszont, ha egy nála fiatalabb játékos előre lép, az a roster helyébe kerülhet               

Akik a csapatba kerülésért küzdenek: Taylor Hart, Frank Mays, Brian Mihalik, Travis Raciti, B.J. McBryde

Chip Kelly elmondása szerint Hartnak tavaly „redshirt” szezonja volt, azaz elsősorban a játékának és fizikumának fejlesztésével, és NFL-késszé kellett foglalkoznia. Fizikailag valóban meg is nőtt, hiszen 12 fonttal növelte a tömegét a szezonra. Az Oregonon megbízható és tapasztalt 3-4 DE volt, most itt az ideje, hogy ezt az NFL-ben is bizonyítsa. Ebből a társaságból neki van igazán komoly esélye az 53-ba kerülésre, de idén nem fogják neki sem ingyen adni a roster helyet. Az ideális az lenne, ha előre tudna lépni a 4. DE posztjára, Bair hátrább szorításával, hosszabb távon pedig Ced Thornton helyén láthatnánk.

Frank Mays már tavaly is részt vett az edzőtáborban, de nagyon nyers játékosnak látszott, így végül nem került be a gyakorló csapatba sem. Viszont májusban visszaigazolta a csapat a 6’9 magas óriást, így idén ismét próbálkozhat. A gyakorló csapatba kerülés már fejlődést jelentene számára. Hogy ne érezze magát egyedül óriás DE-ként, arról a drafton gondoskodott a csapat, Brian Mihalik 7. körös behúzásával. Rendkívüli mérete ellenére mozgékonysággal is rendelkezik, de még nem igazán tudja használni az adottságait. Ő jó eséllyel pályázik a gyakorló csapatba, de az 53-ba kerülése (pozitív) meglepetés lenne.    

Raciti és McBryde draftolatlan újoncokként kerültek ide, kettejük közül a San Jose State-es Raciti a nagyobb név. Raciti 3 emberes és 4 emberes falban is játszott az egyetemen, de nem a legjobb hír, hogy az előbbiben nyújtott gyengébb teljesítményt. Munkamorálja kitűnő, elég atletikus is, de még sokat kell javulnia, ha itt endként akar labdába rúgni. Az sincs kizárva, hogy posztot váltana, és OLB lenne a 3-4-es védelemben. McBryde a connecticuti pro dayén elég meggyőző volt ahhoz, hogy Chip Kelly leigazolja, de reálisan most ő is inkább gyakorló csapatba kerülésért küzdhet.    

kelly_team.jpg

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu