Négyéves hosszabbítás a Lions linebackerének

A Detroit Lions tegnap hivatalosan bejelentette, hogy hosszabbított linebackerével DeAndre Levy-vel.

Az outside linebacker érvényes szerződéssel rendelkezett az idei szezonban és ezt a Lions további négy évvel meghosszabbította.

Levy 33.72 millió dolláros szerződést kötött a Lions-al. A szerződés 20 millió dollárt garantál a linebacker számára.

A hosszabbítás nem meglepő mert a csapat general managere Martin Mayhew áprilisban kijelentette, hogy Levy fenomenális tehetség és fő feladatuknak tekinti a védő megtartását. Ezen nem is lehet csodálkozni ugyanis a linebacker 119 és 151 tacklet szerzett az utolsó két szezonban és csapaton belül defensive MVP-nek is megválasztották.

Levy két évvel ezelőtt az alapszakasz szerzett 6 interceptionjével a második helyen végzett és a tavalyi szezonban a Pro Football Focus Khalil Mack és Von Miller mögött a harmadik legjobb 4-3 outside linebackernek választotta.

Határozottan kész játékosról beszélünk aki remekül bevethető a futás és a passzjáték ellen is. A tavalyi szezonban különösképpen a futójáték megállításában brillírozott.

A védelem korábbi vezére vagy inkább arca Ndamukong Suh a Miami Dolphins játékosa lett idén márciusban így valóban nagyon logikus lépés a védelem második legjobb (vagy a legjobb) játékosának a megtartása. Általános vélekedés szerint Levy saját posztján a liga legjobbjai közé tartozik és ha például a Cowboys vagy a Patriots csapatában játszana akkor sokkal inkább elismernék a képességeit.

(nfl.com, Fotó: detroitlions.com, nflspinzone.com)