Edzőtábor 2015: Kwon Alexander kiváló MIKE

Az újonc linebacker pályafutása során először játszik középső linebackert, de szerencsére nagyon is jól áll neki a szerep.

Az elmúlt pár napban négy edzésnapon van túl a Buccaneers, a táborban a legnagyobb figyelmet természetesen Jameis Winston kapja, akiről mi is írtunk pár dicsérő szót. Azonban rögtön ránk is cáfolt az irányító. A harmadik edzésnapon ugyanis három interceptiont dobott, melyből lett bizony pick-six is. A negyedik edzésnapon pedig további két interceptiont durrantott oda.

Nagy figyelemmel kísérik az előtte dolgozó támadófalat is, hisz szemlátomást ott is sok a forgás. Két pozíció nem igazán akar eldőlni. Right guard poszton folyamatosan Garrett Gilkey edz a kezdő csapattal, sokunk nagy bánatára. Míg a vakoldali tackle posztja sem igazán akar eldőlni. Ott Kevin Pamphile küzd az újonc Donovan Smith-szel a kezdő pozícióért. És igazán nem akarok senkit sem elkeseríteni, de a fal még mindig nem fest túl jól, az előző évhez képest sem.

Akad az újoncok között egy fiatalember azonban, aki minden nap elkápráztatta a nagyérdeműt, és teljesítménye mindenképpen megérdemel pár keresetlen szót. Kedden reggel történt ugyanis, hogy ritka gyakorlatoknak lehettünk szemtanúi. Full kontaktos szerelések kerültek előtérbe, leginkább futójátékokkal karöltve, melyeket elenyészve kísért csak pár passz játék.

Ebben az időben az újonc Kwon Alexander középső linebackert, azaz MIKE-ot játszott, ha úgy jobban tetszik. Tette mindezt csak a második csapattal, de a szerepkör számára azt jelentette, hogy neki kellett többek közt hívnia a védelem játékait. A futójátékokat pedig sikerült is megállítania rendszerint a line of scrimmage mögött. Miután bemutatott egy negatív yardos szerelést a jobb oldalon, szépen megismételte a mutatványt a bal oldalon is.

Alexandernek nagyon is tetszettek az így nyert tapasztalatok. Na meg persze edzőinek is.

“EZ AZ ELSŐ ALKALOM, HOGY EZT CSINÁLOM, DE NAGYON ÉLVEZEM. A BOX KÖZEPÉN VAGYOK, ÉS MINDKÉT OLDALON JÁTSZHATOK, ÚGYHOGY ÉLVEZEM.” – MONDTA ALEXANDER

A Buccaneers-nél azt hitték a draft hétvégéjén, hogy Kwon személyében találtak egy gyors atletikus, szélső linebackert. Azonban a helyzet nagyon is más. A negyedik körös újonc ugyanis már most versenyben van Danny Lansanah-val az erős oldali linebacker pozíciójáért, majd mint kiderült, középen is remekül megállná a helyét. Így akár ha a friss szerzemény Bruce Carter nem válna be, az edzők szerint Kwon Alexander akár már jövőre képes lenne helyettesíteni őt.

“IGAZÁN JÓ FUTBALLJÁTÉKOS, IGAZÁN JÓ KÉPESSÉGEKKEL. A LEGFONTOSABB SZÁMUNKRA, HOGY A SRÁCOK SOKOLDALÚAK LEGYENEK. LÁTNI AKARJUK, HOGY HOVA ILLENEK A LEGJOBBAN. A HOLTSZEZON KEZDETÉN SAM VOLT, AZTÁN KAPOTT MIKE FELADATOKAT NICKEL FELÁLLÁSBAN. AZT SZERETTÜK VOLNA LÁTNI, HOVA ILLESZKEDIK A LEGJOBBAN. NAGYON JÓL JÁTSSZA A MIKE-OT.” – MONDTA A LINEBACKEREK EDZŐJE HARDY NICKERSON, AKI EGYÉBKÉNT SZINTÉN MIKE POZÍCIÓBAN JÁTSZOTT ANNAK IDEJÉN TAMPA BAY-BEN, ÉS NEM EGY PRO BOWL JELÖLÉST IS KAPOTT EZEN IDŐSZAK ALATT.

Alexander is megtalálta az új “otthonát” középen, azonban bármikor készen áll arra is, hogy bevessék a széleken, ha a csapat úgy akarja. Én erre csak azt tudom mondani, hogy ilyen eltökélt, és magas munkamorállal rendelkező, bizonyítani vágyó újoncokból lehet igazán csapatot építeni. És mivel úgy gondolom, hogy Hardy Nickerson az egyik legjobb szakember a jelenlegi edzőgárdánkban, ezt bizony ő is látja. Elárulta azt is, hogy a jövőre nézve bizony középen fogják tartani Kwon Alexandert, és ebben a pozícióba akarják nevelni a játékost. Mely pozíció, mint tudjuk bizony meg is követeli a sokoldalúságot, és a védelem egy mindenképpen kulcsfigurájának kell betöltenie ezt a szerepet.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com