Philip Rivers megaszerződéséről

A San Diego Chargers véget vetett a hónapokon át tartó tárgyalássorozatnak és szombaton aláírt Philip Rivers-el. Az irányító négyéves, 83,25 millió dolláros hosszabbítást kötött a csapatával. Rivers új szerződése 65 millió dollár garantált keresetet tartalmaz.

Az offseason kezdete óta sok pletykát hallottunk az irányító jövőjéről de mostanra (szinte) biztossá vált, hogy a jelenleg 33 éves játékos a Chargers játékosaként fog visszavonulni. A hosszabbítás szerint nem tradelhetik el. A Draft előtt Rivers eltradelése volt a téma de a játékosbörze után a csapat minden fórumon a játékos megtartásának fontosságát hangsúlyozta.

Rivers legutolsó szerződését 2009-ben írta alá ami egy hatéves, 91.8 millió dolláros szerződés volt de a magasabb összeg ellenére is sokkal jobb szerződést kötött két nappal ezelőtt. Átlagosan évi 21 millió dollárt fog keresni amivel a liga legjobban kereső, Super Bowl győzelemmel nem rendelkező irányítójává vált.

Rivers szerződésének átlagával megelőzi Cam Newton-t és Matt Ryan-t továbbá a garantált keresettel is előkelő helyre került. Egészen pontosan az élre. Az új szerződéssel megelőzte Ben Roethlisberger szerződésében szereplő 64 millió dollárt.

Rivers-t a 2004-es Draft első körének 4. helyén választotta ki a New York Giants de az Eli Manning tradeel még aznap a Chargers játékosa lett. Az első két szezonban még Drew Brees cseréje volt de azóta az összes alapszakasz mérkőzésen kezdő volt. 36.655 passzolt yardot, 252 touchdownt és 122 interceptiont szerzett.

Az irányító így bekerült az élmezőnybe ahonnan egy ideig nem fog kikerülni bár a mostani trend alapján ez elég hamar megtörténhet. Andrew Luck most lép újonc szerződésének utolsó évébe és mivel a csapat aktiválta az opcionális ötödik évét ezért várhatóan a következő offseasonban minden rekordot megdöntő szerződést fog aláírni az Indianapolis Colts-al.

(nfl.com, Fotó: foxsports.com, thebiglead.com)