EJ Manuel kezd a Steelers ellen

A Buffalo Bills csapatánál az idei offseason legnagyobb kérdését az jelentette, hogy ki lesz a csapat kezdő irányítója a következő szezonban. Az újonnan kinevezett vezetőedző Rex Ryan versenyt hirdetett az irányítói között és papíron mindenki tiszta lappal indult így bárki elnyerheti a pozíciót.

A Bills három irányítója a két évvel ezelőtti elsőkörös pick EJ Manuel, az idei offseasonban tradeel megszerzett Matt Cassel és a szabadügynökpiacról begyűjtött Tyrod Taylor. Az első mérkőzésen Cassel kezdett, a másodikon Taylor és a hétvégi harmadik Pittsburgh Steelers elleni előszezon mérkőzésen pedig Manuel fog. És felmerül a kérdés, hogy minek?

Ryan egyenlő elbírálást ígért és a jelek szerint tartja a szavát de ez akár fordítva is elsülhet. Az előszezon mérkőzéseket látva és az edzések beszámolói alapján Manuel elég gyengén teljesített de neki is esélyt kell adni, hogy az első csapattal, a legjobb elkapóival bizonyíthasson az ellenfél legjobb összeállítású védelme ellen.

Másrészről azonban már a harmadik előszezon mérkőzésnél járunk és ilyenkor az edzők többsége azért már elkezdi véglegesíteni a keretét és a csapat összeállítást. Eddig Taylor tűnt a legjobbnak így őt kellene nyomni bár az Oakland Raiders tavalyi példáját elnézve az előszezon késői részében is érdemes felborítani a sorrendet.

Oaklandben bejött a Derek Carr - Matt Schaub csere de ez közel sem biztos, hogy működni fog Buffaloban is. A Jets-nél Ryan utolsó edzőtáborait/előszezonjait a Geno Smith/Mark Sanchez majd a Smith/Michael Vick verseny határozta meg és egyik szezon sem sikerült valami túl fényesen.

(nfl.com, Fotó: cbssports.com, wivb.com)