Eagles poszt áttekintő - Elkapó

A kezdő poszt várományosai: Riley Cooper, Josh Huff, Jordan Matthews

A tavalyi idény második felében a csapat slot receivere már több snapet volt a pályán, mint a tight end, így elkapó poszton most 3 kezdőjátékossal számolunk.

Coopert már azóta kint szeretnél látni a szurkolók a kezdőből, mióta 2014-ben visszaesett a játéka az eggyel korábbi szezonhoz képest. Azonban az edzők bíznak benne, és elsősorban a futójátékban játszott szerepe miatt továbbra is ő számít kezdő elkapónak az egyik szélen. Persze lehet, hogy más lenne a helyzet, ha Maclin nem igazol máshova. Így viszont felszabadult egy hely, ahol ismét megkapaszkodhat.

Josh Huff lehet az a játékos, aki sokakat meglephet idén. Tavaly újoncként sok dologhoz kellett alkalmazkodnia, amit tovább nehezített, hogy az előszezonban vállsérülést is szenvedett. Felépülése után megkapta a lehetőséget, de vétett néhány emlékezetes újonc hibát. Viszont emellett voltak bíztató megmozdulásai is, és visszahordóként is komoly veszélyt jelentett. Idén a beszámolók szerint levetkőzte az újonc hibákat, és jelentős előrelépést mutatott az edzések során. Ha ezt az előszezon meccseken és a további edzéseken is igazolja, akkor megkaphatja az esélyt a kezdőben.

Matthews e hármas legjobbja, aki már újoncként is a második legeredményesebb elkapó tudott lenni Maclin mögött. Várhatóan idén is elsősorban a slotból indulva fogja gyűjteni az elkapásokat, amit nem kell lebecsülni, mert igazi rémálom lesz őt fogni a nickel cornereknek és safetyknek. Az elkapó szekció – de talán az egész csapat – legszorgalmasabb játékosa, aki ebben az holtszezonban is komoly munkát feketetett abba, hogy tovább fejlődjön. Így nem lenne meglepő, ha az szezon végén a csapat legeredményesebb elkapójaként tekinthetnénk rá.

Akik a kezdőbe kerülésért küzdenek: Nelson Agholor, Miles Austin

Agholor az idei draft első körében került a csapathoz, így már első szezonjában is komoly elvárásoknak kell megfelelnie. Szerencsére az eddig jó dolgokat mutatott, így ha a továbbiakban is bizonyít, akkor jelentős játékidőhöz juthat. Ahhoz, hogy az elejétől fogva a kezdőcsapatba kerüljön, még meggyőzőbbnek kell lennie, különösen a futás blokkolás területén. A realitás inkább az, hogy a tavalyi Matthewshoz hasonlóan fokozatosan egyre több lehetőséget fog kapni. Mivel a szélen és a slotban is tud játszani, valamint visszahordóként is tud veszélyeztetni, ezért sokszor lesz esélye pályára kerülni.

Austin a nagyon fiatal elkapó egységben a rutint képviseli. Már nem az a játékos, aki egykor Dallasban volt, de egy-egy meccsen még komoly segítséget jelenthet. Jól illik Kelly elképzelésibe, mert szorgalmas játékos, aki nem fél bepiszkolni a kezét a speciális csapatban, és a fiatalok számára mentorként is szolgálhat.

Akik a csapatba kerülésért küzdenek: Seyi Ajirotutu, Jeff Maehl, Quron Pratt, Rasheed Bailey, G.J. Kinne, Freddie Martino, Mike Johnson, Josh Reese

Ajirotutu - egyébként Ryan Mathews jó cimorája - tapasztalt speciális csapat játékos, és elkapóként olyan adottságokkal rendelkezik, amit Chip Kelly is keres. Elsősorban a speciális egységben kell kiharcolnia a szűk keretbe kerülést, és leginkább Brad Smith tavalyi szerepére számíthat a csapatban. Ha 6 elkapót tart meg a csapat, akkor Jeff Maehl mellett talán neki van a legjobb esélye az utolsó szabad helyre. Maehl 2013 óta a csapat tagja, elsősorban a speciális egység szereplője, elkapóként ritkán kapott szerepet. Ajirotutuval nagy harcban lehetnek a csapatba kerülésért. Maehl jó blokkoló, Ajirotutu viszont elkapóként talán többet tud letenni az asztalra.

Pratt a tavalyi előszezonban mutatott reményt keltő játékokat, így újoncként a 2014-es szezont a gyakorló csapattal tölthette. A Rutgers egykori játékosa szintén beleszólhat az utolsó kiadó WR helyért folytatott csatába. Az edzéseken többször is hallhattuk a nevét egy-egy elkapás kapcsán, és a speciális csapatban is bevethető. Rá is igaz, ami a többiekre e csoportban: elsősorban a speciális egységben kell villantania, ha helyet szeretne az 53-ban.   

bailey.jpgRasheed Bailey helyi srác, szinte teljesen esélytelenként érkezett a csapathoz, hiszen az egyetemi harmadosztályból érkezve kellett bizonyítania, hogy helye van a profiknál. A Delaware Valley College-ben igencsak eredményes karrierje volt, 2014-ben több, mint 1700 elkapott yarddal és 19 TD-vel vezette a harmadosztályt. Az igen csekély esély ellenére eddig élni tudott a lehetőséggel, hiszen a minicamp során, majd az edzőtáborban is dicsérően említették a nevét az edzők. Mi sem mutatja teljesítményét jobban, hogy ő a csapatban maradt, miközben olyan sokkal nevesebb UDFA elkapókat küldött el a csapat, mint John Harris (Texas) vagy Devante Davis (UNLV). Az 53-as keretbe kerülés még így is nagy falatnak tűnik, de a gyakorló csapatban elcsíphet egy helyet.

G.J. Kinne amellett, hogy az egyik legjobb arc a csapat környékén, egyben az egyik legrugalmasabb játékos is. Nem okozott gondot neki az sem, hogy idén irányítóból elkapóvá kellett átvedlenie. Egyáltalán nem mozgott elveszettként ezen a poszton, elsősorban slot WR-ként gyakorolt, és időről-időre említették a nevét szép elkapások kapcsán. Még futóként is kapott néhány snapet. Ha máshogy nem is, a gyakorló csapat tagjaként lehet, hogy megint meg fog ragadni, hiszen a repertoárja lassan már felöleti az összes támadó skill pozíciót.

A Martino, Johnson, Reese hármas már az edzőtábor során érkezett, és meglepő lenne, ha camp bodynál többre vinné valamelyikük. Profi tapasztalattal Martino rendelkezik közülük, aki a tavalyi évet a Falons gyakorló csapatában töltötte, míg Johnson és Reese draftolatlan szabadügynökök.

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu