Kalil valószínűleg játszik, Lutulelei nem

A center Ryan Kalil és a cornerback Josh Norman valószínűleg játszik a Panthers-ben a szezonnyitón vasárnap a Jacksonville Jaguars ellen, de a defensive tackle Star Lotulelei kizárt, hogy pályára lépjen.

Lotulelei (láb), a tight end Richie Brockel (váll) és az offensive tackle Nate Chandler (térd) nem fog játszani, de a vezetőedző Ron Rivera biztos abban, hogy mind a hárman visszatérhetnek hamarosan.

Kalil teljes mértékben részt vett az edzésen pénteken, miután korlátozott munkát végzett szerdán és csütörtökön a kificamodott térde miatt, amit a Carolina második előszezon meccsén szedett össze. Rivera elmondta, hogy Kalil szeretne játszani a Jaguars ellen, de jelezte, hogy a kezdő jobb oldali tackle Mike Remmers is játszhat a helyén. Ha Remmers máshol játszik, az újonc Daryl Williams veszi át Remmers helyét.

"Kalil jól edzett ma, megcsinált minden ismétlést." mondta Rivera. "Okosnak kell lennünk. Van egy tervünk, és ahhoz tartjuk magunkat."

Norman esetében nem várható, hogy bármilyen korlátozást kapna annak ellenére, hogy nem vett részt teljes mértékben az edzéseken péntekig. A késedelem oka Rivera szerint az, hogy Norman -, aki fejsérülést szenvedett a Panthers utolsó előszezon meccsén - nem fejezte be az NFL agyrázkódás utáni protokollját a csütörtöki edzés végéig.

"Josh már rendben van egy ideje." mondta Rivera.

Bár a Panthers Lotulelei nélkül lép pályára a nyitómeccsen, Rivera szerint a játékos képes lesz visszatérni akár már a 2. héten.

"Majd meglátjuk, hogy lesz a jövő héten." mondta Rivera. "Már játszott volna, nagyon jól kellett volna lennie hétfőn, majd kedden, de a hétfői nap után egy kicsit jobban fájt neki, mint szerettük volna, ezért meghátráltunk egy kicsit. Egy jó hete volt a felkészülés szempontjából, hogy újra a pályán legyen, de a végén nem akarod, hogy rosszabb legyen neki. Okosak leszünk ezzel, az biztos."

Várhatóan a veterán Kyle Love kezd Lotulelei helyén.

Brockel és Chandler sem játszik, Rivera-nak és az edzői stábnak négy másik játékost kell még kijelölnie, akik inaktívak lesznek a nyitómeccsen. Nem lesz könnyű döntés, és lehet, hogy nehezebb lesz a jövő héten, amikor minden sérült játékos jobb állapotban lesz.

"Richie nagyszerű munkát végzett, igazán keményen dolgozik oldalt." mondta Rivera. "Nate dolgozott szerdán, így csütörtökön és pénteken már csak vigyáztunk rá. Az edzőteremben volt, hogy kapjon néhány extra kezelést a műtéttel javított térdére. Nincs szerkezeti károsodás, ez most csak fáj és fáradt."

A Jaguars-ból valószínűleg három offense játékos is hiányozni fog. A tight end Julius Thomas (kéz) biztosan nem játszik, a wide receiver Marqise Lee (combhajlító) játéka kétséges és a running back Toby Gerhart (has) szereplése is megkérdőjelezhető.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: spokeo.com