Mi lesz Cruz sorsa?

Egyre nehezebb helyzetben van Victor Cruz, hiszen hiába épült fel tavalyi súlyos térdsérüléséből, ezúttal vádlijával bajlódik és 1 hónapja nem tudott edzeni. Egyelőre tehát kár is beszélni visszatérésről, előbb az edzésekbe kell bekapcsolódnia, majd bemutatkozhat élesben is.

A legoptimistább kimenetel tehát az, hogy néhány hét múlva visszatér és a korábbihoz közeli színvonalon teljesít. Persze ha sokat kell kihagynia Cruznak, akkor könnyen IR-re is kerülhet visszatérési lehetőséggel. Sajnos ez is benne van a pakliban, illetve az is, hogy idén már nem is lép pályára, na de ne fessük az ördögöt a falra.

Ennél is fontosabb lehet távoli jövője, hiszen sok helyet foglal a capből. Fizetése 2016-tól a következőképp alakul:

  • 2016: 9,9M $ Dead cap: 3,8M $
  • 2017: 9,4M $ Dead cap: 1,9M $
  • 2018: 8,5M $ Dead cap: 0

Az első összeg játékosunk fizetése, a második pedig az az összeg ami fizetésként számítana egy esetleges cut esetén. Jól látható tehát, hogy jövőre 6,1 millió dollárt tudnánk megtakarítani Cruz kirakásával ez pedig biztosan elgondolkodtatja majd a vezetőséget. Ebből az összegből más kiváló elkapót is lehetne igazolni, de a többi posztra is lehetne erősíteni. Egy másik lépés lehet a fizetéscsökkentés, persze ebbe a játékosnak is bele kell mennie.

Akárhogy is lesz az biztos, hogy nagy szükségünk van Cruzra, hiszen a liga egyik legjobb slot elkapójáról beszélünk, aki ráadásul az oldalvonal mellett is be tud segíteni. Szinte a stadion szomszédságában nőtt fel és rögtön a szurkolók kedvence is lett, de komoly esély van rá, hogy jövőre kompromisszumot kell kötnie ha a csapatban szeretne maradni.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu