20 év után távozik Ragnar a Vikings külső munkatársa

Ragnar_1Ragnar, a Vikings öreg motoros kabalafigurája hosszú idő után csak a tv-ben nézhette kedvenc csapatát.

Ragnar a Minnesota Vikings egyik nem hivatalos kabalafigurája volt az elmúlt 20 évben. 1994-ben láthatták őt először a Minnesota szurkolói a viking kinézetű figurát.

Minden hazai meccsén ott volt a csapatnak, a szurkolók imádták őt. Ragnar persze nem ingyen csinálta a dolgot, meccsenként 1500$-t (mai árfolyamon 418500 ft) kapott a csapattól, ami 20 év alatt szép összeg.

Már jó pár éve egy átalakított és feltuningolt motorral száguldott be mindig a hazai meccs előtt a pályára, bemutató show részeként.

Azonban, mint tudjuk mindent a pénz irányít. Ragnar úgy döntött, hogy nem elég neki a 1500$ meccsenként, ő fix pénzt szeretett volna kapni az elkövetkezendő 10 évre. Meccsenként nem kevesebb, mint 20000$-t szeretett volna kapni, hogy továbbra is produkálja a show-t.

A csapatnál viszont úgy gondolták, hogy ennyi pénzt azért még sem kéne kifizetni csak egy kabalának. Emiatt Ragnar és a Vikings útjai különváltak.

A hétvégi, Lions elleni meccset már otthon nézte és szomorúan írt facebookjára, hogy nem ő hozta meg a döntést és bánja, ami történt.

Talán ha nem rugaszkodott volna el ennyire a földtől, talán még mindig ott lehetne a stadionban, mérkőzésről-mérkőzésre.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com