A Panthers csapatában folytatja Jared Allen

A Chicago Bears vezetőedzője John Fox tegnap bejelentette, hogy egy tradeel a Carolina Panthers csapatához küldték veterán pass rusherüket Jared Allen-t.

A jelenleg 33 éves defensive end/outside linebacker ellenértékeként egy jövő évi hatodik körös Draft picket kap a Bears.

A Panthers defensenek erősítésre volt szüksége és igen olcsón sikerült egy minőségi játékossal megerősíteni a csapatukat. Ráadásul a késői Draft pick mellett Allen fizetése miatt sem kell aggódniuk.

A Bears idén már kifizette a játékos 11.5 millió dolláros kerettagsági bónuszát. A bónusz felett Allen-t 1 millió dolláros alapfizetés illeti meg az idei szezonban így a Panthers-nek csak a fennmaradó 882 ezer dollár kell kifizetnie az új játékosának.

A defensive end Charles Johnson combhajlítóizom sérüléssel bajlódik, a védelem sztárjátékosa Luke Kuechly agyrázkódás miatt kihagyta az utolsó két mérkőzést és jelenleg sem lehet tudni, hogy mikor térhet vissza a pályára. Emellett az előszezonban elvesztették a defensive end Frank Alexander-t és Kony Ealy pedig nem szerepel túlságosan jól a helyetteseként.

Allen eddigi 12 éves pályafutása során a Bears mellett a Kansas City Chiefs és a Minnesota Vikings játékosa volt. 616 tacklet, 134 sacket, 6 interceptiont és 31 kierőszakolt fumblet szerzett. 5 évben beválasztották a Pro Bowl keretbe és 4 szezont követően bekerült az All-Pro első keretébe is. A jelenleg aktív játékosok között Allen szerezte a legtöbb sacket amivel a 9. helyet foglalja el az NFL örökranglistáján.

(nfl.com, Fotó: cbssports.com, washingtonpost.com)