Benjamin dolgozik a visszatérésen

Az egyik pillanatban te vagy vitathatatlanul a legjobb játékos az edzőtáborban, szemkápráztató elkapásokkal.

A következőben levisznek a pályáról, figyelsz, ahogy az orvosok magyarázzák a műtétet, amire hamarosan mész, az elszakadt elülső keresztszalag miatt.

A sport nem mindig igazságos. Az élet nem mindig igazságos.

Kelvin Benjamin még soha nem hagyott ki hosszabb időt sérülés miatt. A masszív elkapónak soha nem volt szüksége segítségre ahhoz, hogy elhagyja a pályát.

Mindez megváltozott az utolsó edzőtábori edzések egyikén, amikor Benjamin összerogyott az egy-egy elleni gyakorlatok során.

"Eleinte csak az járt a fejemben, "Basszus, mit tettem, hogy ezt érdemlem? "Mit tettem, hogy ezt érdemlem?"" mondta Benjamin. "Tényleg padlón voltam."

Benjamin igazi show-t csinált a második edzőtáborában. A combhajlító sérülés és a súlyát érintő kérdések után a Wofford Főiskolára életének legjobb formájában érkezett.

"A szívére vette és az edzőtáborba nagyszerű állapotban érkezett." mondta a vezető atlétikai edző, Ryan Vermillion. "Az elkapók közül talán ő volt a legjobb állapotban."

Benjamin látta a gyümölcsét a kemény munkának. A Carolina No.1 elkapóját nem lehetett megállítani. A veterán Jerricho Cotchery-t annyira lenyűgözte Benjamin éles mentális összpontosítása az edzéseken, hogy ő és a többi elkapó elkezdte Benjamin-t tekinteni a falkavezérnek.

Az előszezon nyitón a Buffalo ellen a magasba felnyúlva volt egy rövid touchdown elkapása, ami úgy nézett ki, mint az első a sok közül.

Gyorsan elvették tőle.

"Az egész ott kezdődött tulajdonképpen." mondta Benjamin.

Egy 24 éves játékosnak, aki felkészült arra, hogy nagy szerepet játszik a kétszeres divízió bajnok csapatában, ezt a valóságot nehéz elfogadni.

"Nehéz volt neki - minden munkát megcsinált." mondta Vermillion. "Ez az érzés teljesen normális és természetes."

Ahelyett, hogy támadná a védelmeket, Benjamin feladata most a rehabilitáció. A műtét megtörtént négy héttel ezelőtt, és a folyamat már elkezdődött.

"Nem maradtam lent sokáig." mondta Benjamin. "Már annyi mindenen keresztül mentem az életemben, nem lehet lent maradni. Túl kell élni. Van valaki odakint a világban, aki sokkal rosszabb dolgokon megy keresztül."

Ezek mind kis lépések ebben a nehéz folyamatban. Benjamin együtt dolgozik a másik elkapóval, Stephen Hill-el, aki szintén súlyos térdsérülést szenvedett az edzőtáborban.

"Támaszkodhatnak egymásra." mondta Vermillion. "Nincsenek  egyedül. Mindkettő jön ugyanabban az időben minden reggel. Egy csomó ugyanolyan dolgot csinálnak."

Benjamin még mindig a mankóval jár egy pár hétig, de miután elhagyja a mankót, Vermillion szerint a rehabilitációs igazán elkezdhet felgyorsulni.

Benjamin nemrég visszatért az edzőterembe, először valamilyen könnyű felsőtesti edzésmunkát végez.

"Nagyon jól éreztem magam, hogy újra itt lehetek." mondta Benjamin. "A rehab elég jól megy."

Lépésről lépésre Benjamin egyre jobban érzi magát és dolgozik az erején.

"A következő szezonról van szó." mondta Vermillion. "Nem mondok nekik megadott időpontot, amikor futni fognak, amikor irányváltásokat fognak csinálni. Ez messze van, nem tehetem. De arra összpontosítunk, hogy a keretben legyenek jövőre a szezonnyitón. Az idő begyógyítja a sebeket. Az idő be fogja gyógyítani ezt."

És Benjamin vissza fog térni.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: jetsfansunited.com