Véget ért Jamaal Charles idei szezonja

Jamaal Charles szezonja idejekorán véget ért. A Kansas City Chiefs sztár running backje megsérült a Chicago Bears elleni vasárnapi mérkőzésen. Az első pillanattól tudni lehetett, hogy nagy a baj és ezt végül a hétfő MRI be is bizonyította. A vizsgálattal biztossá vált, hogy Charles-nak elszakadt a keresztszalag a jobb térdében és így már nem tud pályára lépni a szezon hátralevő részében.

Charles kiesésével a Chiefs offense elvesztette a legpótolhatatlanabb játékosát. A futó vitathatatlanul generációjának legjobbjai közé tartozik sőt Andy Reid vezetőedző minden idők egyik legjobb running backjének nevezte a hétfői interjújában.

Nagy szavak ide vagy oda, annyi teljesen biztos, hogy a Chiefs nem tudja majd pótolni a kiesett running backjét. A csapat támadóegységének több játékosa is szenved az idei szezonban de Charles hozta a tőle elvárt szintet.

Öt mérkőzésen 364 futott yardot, 4 futott TD-t, 177 elkapott yardot és 1 elkapott TD-t szerzett. A scrimmage vonalától összesen szerzett 541 yardjával a liga ötödik legeredményesebb játékosának számít jelen pillanatban.

Fontosságát jól jelzi, hogy a futókísérletenként szerzett 5.49 futott yardjával jelen pillanatban is a liga történetének legjobb játékosának számít. A képzeletbeli dobogó második és harmadik helyén pedig nem kisebb név mint Jim Brown és Barry Sanders szerepel.

Távollétében Knile Davis, Charcandrick West és Spencer Ware fogja helyettesíteni ami finoman szólva sem ugyanazt a szintet jelenti.

A jelenleg 28 éves Charles profi pályafutásának ez már a második hasonló sérülése mert 2011-ben is elszakadt a keresztszalagja. A visszatérése utáni három szezonjának mindegyikében átlépte a scrimmage vonalától szerzett 1.700 yardot. Ebből kiindulva bőven van remény a futó számára bár az is igaz, hogy az évek múlása nem a running backek oldalán áll.

(nfl.com, Fotó: forbes.com)