Johnthan Banks szerint a secondary remekelt a Jags ellen

A legtöbb Tampa Bay Buccaneers rajongó szerint az idei szezonban a legtöbb probléma a secondary-val volt. Ez ügyben kérdezték a Bucs cornerét Johnthan Banks-t, aki szerint a rajongók többsége eléggé negatív, hisz a sec speciál szétszedte a Jags támadósorát is.

“Tényleg volt egy rossz mérkőzése a másodlagos egységnek. Mindenki nagyon túlreagálja. A Houston elleni meccs, talán. Volt ott egy csomó dolog, amit lehetett volna jobban csinálni. A Jacksonville ellen teljesen kizártuk a támadókat.” – nyilatkozta Banks az ESPN riporterének, Andrew Astlefordnak.

A kérdés már csak persze az, hogy Banks vajon melyik meccset nézte? Lehet tényleg az 1995-ös Jaguars elleni találkozóról beszélt? Ott valóban tök jó volt a sec. Ezen a 2015-ös októberi találkozón valójában Blake Bortles 33 passzkísérletéből 23 sikeres volt, és karrierje legjobbját produkálta 303 yarddal valamint négy kiosztott hatpontossal. Mindemellett csak egyetlen interceptiont dobott. Ezt is saját hibájából, hisz ahogy a videón is látszik Allen Robinson tök üresen malmozgat a pálya közepén.

Ha pedig a defensive back-kek ezt hozzák jó játék címén, akkor igazság szerint túl sok meccset már nem nyerünk idén. De ezzel kivételesen egyet ért Lovie Smith is:

“Nem játszottunk túl jól. Ez ilyen egyszerű. Nem, egyáltalán nem vagyok elégedett. Ilyen egyszerű. Lehetőségünk volt több alkalommal labdát szerezni. A tegnapi játék egyenesen riasztó volt.”

És, hogy ne csak mindig szidjuk ezt a Bucs-t, azért mondjuk el, hogy a néha akadozó secondary-val együtt is kiváló az idei védelem. Mármint ami a statisztikákat illeti. Hisz a hatodik hét után, a Buccaneers védelme ott van liga szinten a top 5-ben, ami az engedett yardokat illeti.

Öt meccsén a Buccaneers 322,8 yardot enged átlagban. Ez az ötödik legjobb az NFL-ben. A Seattle (319,5), Tennessee (313,6), Denver (281,3) és a New York Jets (269,2) mögött. A Tampa Bay a negyedik legjobban védekező csapat a passzok ellen, 202,4 yardos átlaggal meccsenként. És annak ellenére, hogy most pihenőhetét töltötte a gárda, még mindig a nyolcadik helyen áll sack-kek tekintetében 15 zsákolással.

Ami pedig ezeket a zsákolásokat illeti két játékos is négy fölé jutott már a szezonban. Ők Jacquies Smith, és Gerald McCoy. Ez utóbbi pedig jelenleg a legjobb játékos az NFL-ben ezen statisztikák terén, saját pozíciójában.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com