Tony Gonzalez: Austin Seferian-Jenkins a jövő nagy tight endje

Megkérdezték a nemrégiben visszavonuló tight endet, Tony Gonzalezt, hogy szerinte ki az NFL legnagyobb reménysége a jövőt illetően ebben a pozícióban. Nos, Gonzalez úgy gondolja, hogy Austin Seferian-Jenkins. A Tampa Bay Buccaneers másodéves játékosa pedig leginkább elkapói képességeivel hívta fel magára a veterán figyelmét.

“Ő az én első számú fiatal srácom. Egy olyan fiatal irányítóval dolgozik, aki még csak most lépett a tanulás útjára. De úgy gondolom a határ számukra a csillagos ég. 6,6 láb magas 260 font, és úgy fut mint a szél, bárhol elkapja a labdát.” – mondta Gonzalez a Sporting News-nak.

Nehéz vitatkozni ez ügyben Gonzalezzel. Amikor Austin Seferian-Jenkins a pályán volt idén, kiemelkedő volt a játéka. Különösen a passzjáték terén. Még tavalyi újoncévében is lehetett látni azokat a fizikai adottságokat amik naggyá tehetik őt. Pedig akkor még jellemző volt rá az inkonzisztens játék. A baj már csak a sérülékenységgel van. Hisz tavaly hét meccsen tudott pályára lépni. Idén pedig másfél találkozót játszott végig. Bár ezen másfél találkozó alatt is annyi yardot kapirgált össze, mint több más wide receiver a keretben a fél szezon alatt.

Hasonlatos az ő esete Gerald McCoy-éhoz. Ő is nagy reményekkel került ide, majd az első két szezonjában szinte semmit sem tudott mutatni a folyamatos sérülések miatt. Abban a két évben 13 mérkőzésről is hiányzott a defensive tackle. Aztán jött a harmadik szezon, amit többé kevésbé végig tudott játszani, jött a Pro Bowl jelölés, nem maradtak el az eredmények, végül pedig a zsíros 98 millió dolláros szerződés sem.

Sajnos a sérülések velejárói ennek a sportágnak, és senki nem tudja megjósolni a kimenetelét. Persze frusztráló a szurkolók számára, amikor azon mennek el a találkozók, hogy a csapat legjobb játékosai nem tudnak a pályára lépni. De egyaránt frusztráló ez a sportolók számára is. A sérülések jönnek, megtörténnek. A játékosok eltöltik rehabilitációs idejüket, majd visszapattannak a nyeregbe és folytatják tovább. Senki nem tudja előre megjósolni, hogy mi lesz. Lehet ASJ-t elkerülik a sérülések az elkövetkezendő három évben, és lehet valóban az NFL egyik legnagyobb tight endje válik belőle. De az is lehet, hogy a következő már véget vet karrierjének. Ez teljesen kiszámíthatatlan. Nem veszélytelen poszt az övé, de addig amíg nem tud játszani, valóban csak beszélhetünk róla, hogy mi lenne belőle ha…

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com