Boston készen áll és vár a színfalak mögött

Tavaly a safety Tre Boston megcsinálta a nagy játékokat a szezon végén, amivel segített a Carolina-nak megnyerni a divíziót és megszerezni az első playoff győzelmet 2005 óta.

Ebben az évben Boston a hátsó ülésen utazik annál a csapatnál, amely 9-0-al áll.

Miután öt alapszakasz meccsen és az összes rájátszás meccsen kezdő volt újoncként, Boston lehetőségei korlátozottak voltak a második szezonban.

A pályán töltött ideje ingadozott meccsről meccsre. A múlt heti győzelem során, a Tennessee ellen 17 snap alatt volt a védelemben, amíg a veterán Roman Harper kicsit pihent. Egy héttel korábban, a Green Bay ellen csak a speciális csapatban lépett pályára.

"Nehéz, mert az emberek azt hiszik. "Nos, mivel ő játszott tavaly, akkor kell játszania idén is."" mondta Boston. "Én akarok játszani. De a hátsó ülésen utazva jobb játékos lehetek, minden értelemben."

Ezt a fajta perspektívát nem gyakran látni egy 23 éves játékostól, aki keresi a helyét a top védelemben. De neki legyen mondva, Boston bízik a folyamatban.

"Most csak hátulról figyelek, és tanulok, amennyit csak tudok." mondta Boston.

A korábbi negyedik körös pick-et a mély vízbe dobták az elmúlt évben. A Panthers kereste a sebességet a secondary-be, Boston váltotta a veterán free safety Thomas DeCoud-ot a kezdő poszton és segített a Carolina-nak négy egymást követő győztes meccsel zárni a szezont.

A divízió bajnoki címet eldöntő meccsen, Atlanta-ban a 17. héten Boston megszerezte karrierjének első interception-jét, és 84 yardos TD-t szerzett belőle. Az NFC Wild Card meccsen az Arizona ellen is szerzett egy interception-t a negyedik negyed végén, ami bebiztosította a győzelmet.

Megcsinálta a nagy játékokat, de az újonc hibákat is.

A holtszezonban a Panthers nagyobb versenyt generált a safety poszton.

Érkezett a szabadügynök Kurt Coleman, a hatodik éves veterán, aki harcolt Boston-nal az egész edzőtábor alatt a kezdő helyért. Coleman kiharcolta a kezdő pozíciót következetességével és egy kivételével az összes defensive snap során a pályán volt ebben az évben, 60 tackle-t és három interception-t szerzett.

"Tre igazán jól kezelte." mondta Harper. "Nem tudom, én hogyan kezeltem volna. Mindenki játszani akar, és ez csak egy csomó ismétlés."

Harper egy különösen értékes erőforrás Boston számára. A 10 évét taposó veterán 129 meccsen kezdett. Megnyerte a Super Bowl-t és kétszer szerepelt a Pro Bowl-on. És egy igazi tanár.

"Tényleg úgy érzem, hogy próbálom Tre-t a helyes útra terelni." mondta Harper. "Azt akarom, hogy jó legyen neki. Meglátom az összes potenciált és jellemzőt egy igazán nagy játékosban. Azt akarom, hogy egy feltörekvő csillag legyen."

Egy szoros kötődés alakult ki Boston és Harper között, amely túlmutat a videószobán vagy az edzőpályán.
Mindketten kiválóan kommunikálnak. Személyiségük jól passzol egymáshoz. És Boston megfogadja Harper tanácsait.

"Olyan, mint egy nagybácsi és unokaöccse kapcsolat." mondta Boston. "Tudja, hogy már csak néhány évet tud játszani. Szóval fel akar készíteni engem, úgy, mint amikor ő volt fiatal srác ebben a ligában. Tovább akarja adni azt, amit tanítottak neki."

Boston úgy érzi, mintha már felnőtt volna, akkor is, ha az emberek nem látják. Ezt Harper is tanúsítja.

"Tre jobb játékos, mint volt tavaly." mondta Harper. "Jobban megérti a védelmet és másképp hisz a képességeiben."

Végül Boston kapni fog egy esélyt, hogy bebizonyítsa, miért hisz benne a Panthers annyira, hogy kapott egy hosszú távú szerepet a secondary-ben. És ha ez az esély eljön, készen áll majd.

"Amikor a számát fogják mondani, készen áll majd rá." mondta Harper.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: catcrave.com