Colin Kaepernick szezonja véget ért

Colin Kaepernick eddigi legnehezebb szezonja váratlan véget ért.  Bejelentették, hogy a San Francisco 49ers vállsérülés miatt sérültlistára tette Kaepernick-et és az aktív keretbe nevezte Dylan Thompson irányítót.

Kaepernick a hírek szerint a 4. játékhéten sérült meg de kezdőként pályára lépett a következő négy mérkőzésen. Az újságírók visszakeresték az injury reportokat és a Green Bay Packers elleni mérkőzés után "valószínű" jelöléssel folyamatosan a jelentésen szerepelt az irányító neve.

Az NFL Media munkatársának, Ian Rapoport-nak a jelentése szerint hétfőn meg fogják műteni Kaepernick vállát.

Apró érdekesség a sérüléssel kapcsolatban, hogy a negyedik játékhét után 128 passzkísérletéből egyetlen interceptiont sem dobott. Az viszont igaz, hogy mérkőzésről mérkőzésre egyre rosszabb passzpontossággal dolgozott.

A múlt hétvégén már Blaine Gabbert irányította a 49ers-t és meglepetésre legyőzték az Atlanta Falcons-t. A csere bejelentésekor Jim Tomsula vezetőedző még azt mondta, hogy csak egy kis időt adnak Kaepernick-nek a regenerálódásra.

Kaepernick-nek rengeteg ideje lesz a regenerálódásra de nagy kérdés, hogy hol fogja folytatni a pályafutását. Tavaly megkapta a megaszerződését de a csapat óvatos volt és igyekezett a lehető legcsapatbarát szerződést megkötni.

A következő szezonokban 16.7, 19.3, 19.8, 21.2, 23,4 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából de a halott összeg "csak" 7.3, 4.9, 2.4, 0 és 0 millió dollár. A 49ers mostantól bármikor kirúghatja az irányítót de ezt mindenképpen április 1. előtt kell megtenni mert azon a napon garantálttá válik az irányító 13.9 millió dolláros keresete.

(nfl.com, Fotó: kcci.com, upi.com)