A Cowboys az idei szezonban már a negyedik kezdőirányítóját küldi pályára vasárnap este

Majd egy hete vasárnap hajnalban a Dallas Cowboys hazai pályán 16-19-re vereséget szenvedett a New York Jets csapatától és végleg elszálltak az idei playoff esélyeik.

A vereség és a biztos playoff búcsú miatt hétfőn sérültlistára tették Tony Romo-t mert egészen eddig reménykedtek benne, hogy egy csoda folytán a rájátszásban majd bevethetik a sérüléssel bajlódó kezdőirányítójukat.

Playoff nincs, Romo nincs és el kellett dönteniük, hogy ki lesz a Cowboys kezdőirányítója a szezon hátralevő részében. Nincsenek irigylésre méltó helyzetben mert az idei szezonban már négy QB is irányította az offense-t.

A sort az év elején Romo kezdte de a második héten megsérült. Helyére korábbi tartalékja Brandon Weeden állt de a játéka messze elmaradt a várakozásoktól.

A csapat mindenhatója Jerry Jones egy ideig bizonygatta, hogy még sohasem látott Weeden-nél tehetségesebb irányítót de napokkal később egy tradeel (a Cowboys átadta a 2017-es ötödik körös pickjét és az irányító mellett kapott egy 2017-es hetedik körös picket is) elhozta a Buffalo Bills tartalékirányítóját Matt Cassel-t.

Weeden mérkőzésről mérkőzésre kijátszotta magát a csapatból és helyére bekerült Cassel. Ezt követően november közepén kivágta a "hihetetlenül tehetséges" Weeden-t és visszahozta a gyakorlócsapat és az aktív keret között ingázó Kellen Moore-t.

Cassel kezdett a múlt hétvégén de Jason Garrett vezetőedző a meccs előtt nyilvánvalóvá tette, nincs rá garancia, hogy Cassel is fogja befejezni a találkozót. És ez így is lett.

8 passzkísérlettel, 3 sikeres passzal, 37 passzolt yarddal és 1 interceptionnel később Cassel le és Kellen Moore be. A 28 éves irányító pályafutásának ez volt az első tétmérkőzése és igen felemásan, főként gyengén teljesített.

25 passzkísérletből, 15 volt sikeres, 158 passzolt yard, 1 touchdown és 3 interception de Garrett a KRLD-FM rádiónak lenyilatkozta, hogy Ő kezd a vasárnapi Buffalo Bills elleni mérkőzésen.

Szóval a szezonnak annyi, a kezdő 100 milliós irányító sérültlistán, a korábbi tartalék a Houston Texans-al küzd a playoffért, a szezon közben tradelt embered a padon és egy úgymond újonc fejezi be a szezont.

Romo pályafutását végigkísérte a playoff sikertelenség de a Cowboys idén az utóbbi évekhez képest is mélyponton van. A mostani csere pedig csak a fejetlenség újabb bizonyítéka.

Cassel szerződése csak az idei szezonra vonatkozik és a váltással kiderült, hogy a következő szezonban már nem számítanak a további szolgálataira. Ezért megnézik Moore-t de hatalmas meglepetést jelentene a maradása.

Szóval jövőre nekivágnak a sérülékeny sztárirányítóval de mögötte hatalmas űr tátong jelenleg. Az idei szezonból tanulnia kell a vezetőségnek és szereznie kell egy stabil tartalékot.

Romo 36 éves lesz így a Draft korai köreiben ki kell választani az utódát. Ha nem a Draft akkor marad a piac de ott többségében olyan játékosok vannak akik már a sokadik csapatuknál próbálnak megragadni és az utolsó lehetőségeik egyikéért küzdenek.

A következő szezonban szabadügynökké váló irányítók közül kiemelkedik a korábbi 1/1-es Sam Bradford vagy Peyton Manning cseréje, az utóbbi időben kezdő Brock Osweiler. Bármelyikük érdekesen hatna Romo cseréjeként. A legnagyobbat viszont egy Johnny Manziel trade ütne.

Nos a Cowboys most lepörgeti az utolsó két mérkőzését és az biztos, hogy már csak a következő szezon jár a fejükben. A nagy kérdésekre csak a vezetőség tudja a választ de a legvalószínűbb forgatókönyv szerint két ütős játékos kell Romo mellé a következő szezonban.

nfl.com, Fotó: washingtonpost.com, ftw.usatoday.com, cheatsheet.com, cbssports.com