A sérültlistával manipulált a Chargers!?

Az idei szezont megelőzően már tudni lehetett, hogy az idei lesz Eric Weddle utolsó szezonja a San Diego Chargers játékosaként. A különválásra igazából már csak egy hetet kellene várni de a jelek szerint a csapat már nagyon megszabadulna a játékosától.

Weddle kezdett a múlt heti Oakland Raiders elleni mérkőzésen de ágyéksérülés miatt nem tudta befejezni a találkozót. Pár nappal később a csapat sérültlistára tette a védőjét amivel kiderült, hogy biztosan véget ért az idei szezonja és a nyári nyilatkozat miatt az is biztossá vált, hogy többet nem fog pályára lépni a Chargers játékosaként.

A sérülés és listára kerülés között kiderült, hogy Weddle-t 10.000 dollárra megbüntette a csapat mert késve ment be az öltözőbe. A lánya a cheerleader csapattal táncolt és meg akarta nézni a félidei előadásukat. Továbbá közölték vele, hogy kevés hely van a csapatgépen és nem fog elutazni Denverbe a szezonzáróra.

A játékos valószínűleg bosszúból a csütörtöki edzésen forgató tévéstáb előtt bemutatta, hogy teljes sebességgel tud sprintelni. A futásokkal be akarta mutatni, hogy a hírekkel ellentéteben nem is súlyos a sérülése és jogtalanul tette sérültlistára a Chargers. Egészséges játékos listára tétele ellenkezik az NFL szabályaival.

Weddle listára tételéről a stáb által elvégzett vizsgálat után döntöttek és Mike McCoy állítása szerint azért döntöttek így mert úgy gondolták, hogy ez a legjobb a csapat és a játékos számára is. Csak szebben lehet elbúcsúzni egy hosszú időn át meghatározó játékostól.

A jelenleg 30 éves safetyt a 2007-es Draft második körében választotta ki a Chargers. Weddle egész profi pályafutása során a Chargers játékosa volt. Kilenc éves pályafutása alatt 850 tacklet, 65 sacket, 19 interceptiont és 5 kierőszakolt fumblet szerzett. Három szezonban beválasztották a Pro Bowlba, kétszer bekerült az All-Pro első és háromszor a második keretébe.

Weddle szerződése lejár az offseasonban és a korábbi nyilatkozatok alapján tudni lehetett, hogy ez lesz az utolsó idénye a csapattal. Idén már nem olyan veszélyes mint amilyen korábban volt de a idei fizetése még az elithez tartozott. A piacon biztosan leigazolja majd valamelyik csapat de már elfelejtheti a korábbi 7.5 millió dolláros fizetéseket.

Valószínűleg nem a magas fizetése miatt történt mindez de az biztos, hogy a Chargers elég érdekesen búcsúzott el a játékosától. Az érem másik oldala, a Chargers több játékosát is IR-re tett Weddle-el együtt. Lehet csak biztosra mennek és ezzel akarják megalapozni a Broncos elleni vereséget amivel jobb Draft pozícióhoz juhatnának az idei játékosbörzén.

(nfl.com, Fotó: sandiegouniontribune.com, fox5sandiego.com)