Logan Mankins fontolgatja a visszavonulást

És akkor egy szomorú hír. Lehet, hogy a 2016-os szezont már Logan Mankins nélkül kezdi meg a Tampa Bay. A veterán guard ugyanis fontolgatja a visszavonulás lehetőségét.

“Nem tudom. Elértem karrierem azon pontjára, amikor úgy érzem egy kis időre lenne szükségem. És át kell értékeljem mit szeretnék a családommal, magammal és a karrieremmel.” – mondta Mankins a Tampa Bay Time-nak.

Mankins egész jó évet tudhat maga mögött. 15 mérkőzésen kezdőként lépett pályára, pedig a szezon nagy részében térdsérüléssel bajlódott. Nem játszott már olyan All-Pro formában, mint pár évvel ezelőtt, de megbízható kezdőjátékos formáját mutatta, sokat tett a csapat játékához futásblokkolás terén, és az idei év után még az ember simán ki is nézne belőle pár jó évet. Mankins azonban már 33 éves, 11. NFL szezonját tapossa, és egyre inkább úgy érzi, elég volt.

Ha esetleg a támadófalember valóban így döntene, jövőre 7 millió dollárt szabadíthatna fel a Bucs a fizetési sapka alatt. Azonban Mankins elég nagy űrt hagyna maga után a jobb oldali guard pozíciójában. Főleg, ha megnézzük, hogy mennyi probléma volt ezzel a támadófallal, mely végre a szezon közepétől kezdett összeérni. A másodéves játékos Kevin Pamphile egész jól tudta helyettesíteni a veteránt amikor arra került sor, és a center pozícióból kiesett korábbi kezdő Evan Smith is betölthetné akár a helyét. A dolog azonban nem lenne ugyan az.

Mankins azután érkezett Tampába, hogy kilenc évet töltött a New England Patriots csapatánál. Hat Pro Bowl jelölést kapott, valamint kétszer választották All-Pro első és második csapatba is. A dolog iróniája, hogy a Mankins érkezése előtti évben nyerte meg a Pats a harmadik Super Bowl gyűrűjét. Majd távozása után a következő évben a negyediket. Magyarán szólva a guard mindvégig a győztes csapat tagja volt a két időszak között, ám hiába volt a legjobbak egyike, végül karrierjét bajnoki gyűrű nélkül kell majd befejeznie. Én egyébként nem tudom hogy lehet ezen profi sportolóként túllépni. Biztos nem egyszerű a dolog.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com