Draft prospectek: Joey Bosa DE, Ohio State

Véget ért az idei NCAA szezon és az NFL is a rájátszáshoz ért, így itt az idő elkezdeni a jövő sztárjainak a felkutatását! Rögtön jöjjön is az idei draft egyik, ha nem a legjobb játékosa, Joey Bosa.

1995. július. 11-én született Floridában, Fort Lauderdale városában. Itt kezdett el futballozni a St. Thomas Aquinas High School tanulójaként. A Rivals.com 4 csillagos tehetségnek és korosztálya negyedik legjobb defensive endjének rangsorolta. 2012 áprilisában tette le a vokság az Ohio State mellett. Édesapja, John Bosa is NFL játékos volt 1987 és 1989 között. Testvére Nick a 2016-os recruit class egyik top játékosa.

Az Ohio State-en már 2013-ban gólyaként 44 szerelésig és 7,5 sackig jutott és több helyen freshman All-American csapatba választották. Egy évvel később még tovább fejlődött és statisztikailag ekkor produkálta a legjobb évét, hiszen 13,5-szer tudta sackelni az ellenfél irányítóit. Ezzel ő lett az egyetemi liga legjobb védőjátékosa is. 2015. július. 30-án csapata bejelentette, hogy ő és három másik csapattársa mindmáig ismeretlen okokból nem játszhat a szezon első mérkőzésén. Jóval nagyobb figyelmet kapott a támadófalaktól és sikerült is 47 tackle-re, 5 sackre és 1 INT-re limitálni. Csúnyán végződött amatőr pályafutása, hiszen január. 1-jén a Notre Dame elleni Fiesta Bowlon targeting miatt kiállították.

Erősségek

Korához képest remek erővel rendelkezik még NFL szinten is. Rugalmas, lazán játszik. Robbanékonyan lő ki a snapnél, ezzel rögtön előnybe kerül a falemberrel szemben. Felsőtestének kiváló ereje van és jól használja kezeit is. Az üres területeken is meg tudja csinálni a szerelést és megvan a képessége ahhoz, hogy befejezze a játékokat. Laterális gyorsasága és swim move-ja lehetővé teszi, hogy kifelé lépjen, majd utána befelé támadjon. Jó kezdősebesség, alacsonyan marad és azonnal nyomást fejt ki az ellenfélre. Ki tudja billenteni egyensúlyából az offensive tackle-t. Nem adja fel, sípszóig kergeti a labdás játékost. A támadófal külső és belső részén is tapasztalattal rendelkezik. Szívós játékos, aki mindent megtesz azért, hogy a legjobb legyen. Jó vérvonal.

Gyengeségek

Nem rendelkezik olyan gyorsasággal mint néhány elit edge rusher. Nem játszik mindig kellő robbanékonysággal. Jobban kell figyelnie a támadófalakban levő lyukakat és a snap előtt is tudatosabban kell viselkednie. Képes egy-egy play félreolvasására, ezután pedig túl óvatosan játszik az újabb hiba elkerülése érdekében.

Valóban az idei class egyik legnagyobb potenciálú embere, akire több csapat is fenheti a fogát. 2014-ben megállíthatatlan volt, tavaly viszont sokkal jobban figyeltek rá, de így is domináns tudott maradni. Sokan az új J.J.Wattnak emlegetik, azonban szerintem sántít ez az összehasonlítás, hiszen Bosa kisebb testalkatú játékos, inkább Jared Allen lehet akivel összevethetjük. Persze emiatt nem kell szégyenkeznie, remek profi karrier előtt állhat!

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu