A szakma által kitaszítva

Bukott edzőnek lenni sosem jó dolog. Pláne, ha az elmúlt időben még sikerült is nevetségessé tenned magad!

Kialakult ugyebár a 2016-os Buccaneers stábja, s nagyon sok változás történt benne. Főleg védelmi oldalon. Hogyne történt volna, amikor a 2015-ös stáb tagjaiból sokan lényegében magukból csináltak bohócot! Azt hiszem nem csoda az sem, hogy közülük négyen nem igazán találtak maguknak új állást az NFL berkein belül.

Lovie Smith számára ez hatalmas bukás volt. Az sem segíti a megítélését, hogy a kifelé történő kommunikáció és a csapata által pályán mutatott teljesítmény sem volt igazán összhangban. Persze a játékosai szerették, de ez ezen a szinten édes kevés.

Munka nélkül maradt továbbá a teljes tavalyi secondary edzői stábunk. Mikal Smith (ex. safety coach), Gill Byrd ( ex. cornerback coach) és Larry Marmie (ex. nickel cornerback coach) sem talál új munkát a ligában. Nem véletlen. Szinte minden NFL-lel foglalkozó szakmai oldal kiemeli azt a következetlenséget és rendszertelenséget, amiben a Bucs tavalyi másodlagosa játszott. Nem felejtik el megemlíteni, hogy természetesen ezt abszolút edzői hibák illetve az edzők felkészítésben való szerepe okozta. Minden orgánum szerint elképesztő szakmai felkészületlenségről tettek ezek az edzők tanúbizonyságot. Persze ehhez nem kellett szakmabélinek lenni! Ezt mi is az írásainkban és ti is a kommentjeitekben többször taglaltuk. Nehéz elképzelnem, hogy ezen edzők bármelyike is egyhamar munkához jut a ligában.

Persze a Bucs élen jár, hogyan kell edzőt buktatni. Az már más kérdés, hogy nyilván az igazi hiba magában a kinevezésben keresendő szerintem. Mert hát nem véletlen, hogy a bukott vezetőedző, Greg Schiano is két év szakmai munkanélküliség (szakkommentátori azért volt) után kapott csak munkát az Ohio State védelmi koordinátoraként. Vagy elődje Raheem Morris, aki posztedzővé fokozódott le, s ebből még a  mai napig nem tudott kitörni. Jelenleg a Falcons a munkaadója.

Persze azért nem mindenki maradt munka nélkül a régi stábból. Tulajdonképpen a Buccaneers is próbálta itt tartani Joe Cullen D-line edzőt, és Hardy Nickerson LB edzőt. Jött azonban Mike Smith és ő egyikükre sem tartott igényt. Ő új stábot akart. Cullen és Nickerson azonban azonnal talált más munkát. Előbbi a Baltimore Ravens-nél, míg utóbbi a San Francisco 49ers csapatánál. Mindketten posztedzők lesznek. Leslie Frazier hatalmas szerencséje, hogy összespanoskodott Joe Cullen-nel, ugyanis állítólag az ő ajánlására kapott munkát volt védőkoordinátunk a baltimore-i franchise-nál. A secondary edzője lesz majd.

Száz szónak is egy a vége! Nem jó kitaszítottnak lenni. Márpedig néhány edzőnek ez a sorsa régi stábunkból.

 

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com