Vincent Jackson nyerte az idei Salute to Service díjat

Az Amerikai Egyesült Államok Hadserege immáron ötödik alkalommal ítéli oda a Salute to Service díjat, melyet minden évben az NFL egy olyan játékosa, vagy valamely csapatának az alkalmazottja kapja, aki rengeteget támogatja a katonai közösséget.

A választás pedig ezúttal a Tampa Bay Buccaneers elkapójára, Vincent Jacksonra esett. V-Jax már megérdemelte ezt a díjat. Hisz évek óta támogatja a katonai családokat. És rengeteget jótékonykodik. Nem csoda, hogy a Tampa Bay szinte minden évben őt jelöli a Walter Payton Man of the Year díjazásra is. Azonban azt még nem sikerült elnyernie.

Az USAA most viszont őt választotta. Leginkább a Jackson in Action 83 alapítvány munkásságának köszönhetően, mely már 2012 óta támogatja a katonai családokat. A dolog egyáltalán nem meglepő, hisz Jackson is katonai felmenőkkel rendelkezik. Szülei ugyanis ketten együtt 25 évig szolgáltak az amerikai haderőknél, így Vincent Jackson személyesnek érzi ezt a kapcsolatot. Ezért rendszeresen folytat olyan tevékenységeket alapítványával, mely a katonai családokat, különösen a gyermekeket támogatja. 2014-ben többek közt sikerült egy könyvet is kiadnia az apróságoknakDanny Dogtags: Dealing With Deployment címmel.

0205_4_vincentjackson

V-Jax és “Danny Dogtags”

Mi pedig kifejezetten örülünk, ha ilyesmiről kell beszámolni és csapatunk egy-egy játékosa ezzel tud kitűnni a mezőnyből, nem pedig egy ittas vezetéssel, gyorshajtással kombinálva. Szerencsére keretünk játékosai elmozdultak ebbe az irányba, és jóval több a “példaképnek” nevezhető játékos, semmint a Bowers féle ámokfutó. És bár nem is tudunk mindig mindenkiről beszámolni. De a Bucs játékosai közül rengetegen tesznek a közösségért Vincent Jacksonhoz hasonlóan. Legyen szó akár hajuk leborotválásáról a beteg gyerekek érdekében. Vagy a rák ellen harcoló alapítványok támogatásáról, vagy az O-line tagjai által minden hálaadáskor megtartott pulyka osztásról. Vagy akár az Amerikai Haderő családjainak segítéséről.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com