Draft prospectek: Laremy Tunsil OT, Ole Miss

A védők után most térjünk át a támadókra, jöjjön a legmagasabban rangsorolt falember, mégpedig Laremy Tunsil.

1994. augusztus. 2-án született a floridai Lake City-ben. A Columbia High School tanulójaként nemcsak futballban, hanem atlétikában, súlylökésben is jeleskedett. Előbbiben volt a jobb, kétszer is All-State csapatba választották. Sokat segített Timmy Jernigan is a fejlődésében, akivel csapattársak voltak középiskolában. Nagy szerepe volt Tunsilnak abban, hogy csapata végzős évében 275 yardot futott mérkőzésenként. Részt vehetett a 2013-as U.S. Army All-American Bowlon. A Rivals.com a legjobb offensive tackle-nek rangsorolta. Szinte mindegyik erős BCS csapat próbálta megszerezni, köztük több SEC csapat is megkörnyékezte. Sokáig úgy volt, hogy egyeteméül a Georgiát választja, de végül tett egy látogatást az Ole Miss-nél is és mellettük döntött.

Freshmanként 4 mérkőzés kivételével mindig kezdett, erre mindössze két LT volt képes az évfolyamban. Bemutatkozó mérkőzésén rögtön helytállt Jackson Jeffcoat ellen, majd az Arkansas elleni héten a legjobb falembernek választották az SEC-ben. Második évében két összecsapást hagyott ki részleges bicepszszakadás miatt. A Peach Bowlra visszatért, ott azonban lábtörést szenvedett, miután ráesett irányítója. 2015. júniusában nevelőapja azzal gyanúsította meg, hogy különböző javakat fogadott el ügynököktől. Edzője óvatosságból nem is léptette pályára az első mérkőzésen, az NCAA pedig ezután 7 meccsről tiltotta el. A Texas A&M ellen tért vissza, ahol jól kezelte a 8,5 sackkel álló Myles Garrettet, a Rebels-t pedig biztos győzelemhez segítette hozzá. A jó játék ellenére nem választották All-American csapatba. A Sugar Bowlon volt egy elkapása is, egy lateral passzt váltott touchdownra.

Erősségek

Jó méretei és magassága van a pozícióhoz. Kiváló felépítésű atléta remek egyensúllyal és irányváltási képességgel. Könnyű lábai vannak, lépést tud tartani a gyorsabb pass rusherekkel is. Alacsonyan játszik, így még nehezebb kizökkenteni, a rip move-okat meghiúsítja. Erős ütéssel hatástalanítja a védőket és többször is támadni tud. Vállait a belső oldalon tartja. Futásblokkolásnál felér a második vonalba is, ahol jól találja meg az ellenfeleket és a linebackereket is hatástalanítani tudja. Fizikális játékos és mindig keresi a lehetőséget, hogy blokkoljon valakit. Soha nem ereszt le. A későn érkező blitzeket is fel tudja venni. Érett és pozitív szemlélete van.

Gyengeségek

Fel tudna még némi izmot pakolni magára, erősödnie kell. Kicsit türelmesebbnek kell lennie. Jobban figyelhetne a snapre, több false startot is vétett. Tavalyi balhéja édesapjával (ahol egyébként ejtették a vádakat) NCAA kivizsgáláshoz vezetett, ami 7 meccses eltiltást eredményezett. Rendkívül sérülékeny játékos, mindhárom egyetemi évében több összecsapást is ki kellett hagynia.

Hihetetlen atletikus képességekkel rendelkezik, és ugyan nem tökéletes játékos még, de bőven van benne potenciál, így leendő csapata könnyen jól járhat vele. Viszont a negatív oldalon ott vannak a sérülései, az eltiltása, amelyek komoly kételyeket kelthetnek a csapatokban. Azt se feledjük, hogy az elmúlt években több támadó falember is megégett a profik között, de prémium pozícióról beszélünk, így szinte biztosan a top 5-ben gazdára talál Tunsil.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu