Peyton Manning jól keresett a Super Bowl győzelemmel

Peyton Manning megnyerte a Super Bowl-t így sikerült megszereznie a régóta üldözött második bajnoki gyűrűjét. Érdekes, hogy annyi kitűnő szezon után pont pályafutásának messze legrosszabb szezonja után sikerült ez neki.

A második Super Bowl gyűrű anyagilag is komoly sikert jelent Manning számára. A szezon előtt kérdéses volt a visszatérése és a fizikai felmérők teljesítése után Manning elfogadott egy fizetéscsökkentést, pontosabban egy szerződés átstruktúrálást.

Manning az eredeti szerződése szerint 19 millió dolláros alapfizetéssel rendelkezett ami az átalakítással 15 millióra csökkent. A 4 milliós fizetéscsökkentést záradékká alakította a csapat.

Feltétel: Ha a csapat megnyeri az AFC bajnoki címét és a Super Bowl-t akkor 2 - 2 millió dollárt kap amivel tulajdonképpen visszaáll a 19 millió dolláros kereset de ez másként már mutatkozik meg a fizetési sapkában.

A két mérkőzéssel finoman szólva is jónak számító órabérre tett szert Manning de valószínűleg ez volt pályafutása utolsó keresete profi futballjátékosként.

Még érvényes szerződéssel rendelkezik az idei szezonban is de nem valószínű, hogy visszatérne egy ilyen gyötrelmes és egyben sikeres év után.

(nfl.com, Fotó: t-online.de)