Drew Brees a garantált összeg miatt biztosan a Saints játékosa marad

Drew Brees az idei szezonban biztosan a New Orleans Saints játékosa marad. Az irányító közel 20 millió dolláros alapfizetéssel rendelkezik az idei szezonban amiből 10.85 millió dollár garantálttá vált tegnap így Brees biztosan ki fogja tölteni a szerződését.

Brees alapfizetése mellé a fizetési sapkában még egy 10 millió dolláros időarányos bónusz is kapcsolódik. Mindennel együtt Brees a 30 millió dollárjával egymaga elfoglalja a fizetési sapka ötödét. A csapatépítéskor komolyan gondolták, hogy végy egy jó irányítót és fizesd is meg.

A Saints vezetősége nem fog megválni Brees-től mert már megtették volna a garantált összeg aktiválódása előtt. Most el kell dönteniük, hogy mit kezdenek a magas cap számmal. Legegyszerűbb lenne hosszabbítana vele és így az idei csillagászati összeget el lehetne osztani kettő esetleg három évre.

Brees kirúgása nem lehet opció mert a Saints pár éve az Ő vezetésével került be a liga élvonalába és szerezte meg az első Super Bowl győzelmét. Továbbá már jelenleg is 22.271 millió dollár halott összeggel rendelkeznek a fizetési sapkájukban amit biztosan nem akarnak 9.15 millióval tovább növelni Brees kirúgásával.

Brees mellett a safety Jairus Byrd-nek a fizetésének egy része is garantálttá vált. A védő 7.4 millió dolláros alapfizetéssel rendelkezik idén ami most már 6 millió dollár garantált részt tartalmaz. Byrd-nek sem kell szégyenkeznie a cap száma miatt, a safety 10.9 millió dollárral terheli meg a fizetési sapkát.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com, celebritybabies.people.com)