A Buccaneers vendégül látta a szabadügynök Brice McCaint

A Tampa Bay Buccaneers egy röpke látogatás erejéig vendégül látta a mai napon Brice McCaint, a miami Dolphins egykori cornerbackjét, ha lehet hinni Jason Cole-nak a Bleacher Report munkatársának.

Nagyon is úgy tűnik, hogy lehet hinni, hisz azóta Greg Auman a Tampa Bay Times munkatársa is megerősítette a dolgot. McCaint alig egy hete vágta ki a Miami Dolphins egy csalódást keltő szezon után, 2,5 millió dollárt spórolván így a fizetési sapkájukban. A játékos egyébként a Delfinek első számú slot cornere volt a csapatban.

Még 2009-ben került az NFL-be, a Houston Texans áldozott rá az akkori játékosbörzén egy hatodik körös cetlit, azonban az ott töltött öt éve alatt mindösszesen tíz mérkőzésen volt kezdő. Szerződése lejárta után tesztelte magát a szabadügynök piacon és a Pittsburgh Steelers csapatába került 2014-ben, majd két évre aláírt Miami-ba, bár szerződésének utolsó évét ugye már nem fogja ott kitölteni, hisz a szintén floridai klub nem kér a játékosból.

McCain még így is jó helyzetbe kerülhet nálunk egy kis szerencsével, hisz a secondary tavalyi teljesítménye csapnivaló volt, ráadásul a PFF szerint is legjobbnak sorolt cornert a Kalózok színeiben, a szintén szabadügynökké váló Sterling Moore-t előzetes pletykák szerint nem kívánja a csapat új szerződéssel megkínálni. Ezt egyébként hivatalosan még nem jelentették be, azonban a Pewter Report weboldal értesüléseit, már most mindenki tényként kezeli.

Moore tavaly érkezett hozzánk, akkor 1,525,000 dollárért írt alá egy évre és eleinte a kiegészítő ember szerepét szánta neki Lovie Smith. Azonban az ő nyakatekert rendszerében a folytonos csere-bere után hamar kiderült, hogy valójában a jelenlegi keretünk egyik kezdő potenciálja rejlik benne.

Egyszerűen rejtély, hogy miért nem írnak újra alá a játékossal mindezek tudatában, egyesek lehetségesnek tartják, hogy itt személyes ellentétek állhatnak a háttérben. Moore elengedése esetén ugyan ott tartunk ahol tavaly ilyenkor. Az edzői stáb egyedül Alterraun Verner és Johnthan Banks játékára számíthat. Meg persze kétségbeesetten próbálhatja feltöltögetni a keret mélységét. Ahogy teszi azt most is McCain esetében.

További három szabadügynökünkről is felreppentek még hírek. Név szerint  Henry Meltonról, Tony McDanielről, és a nemrégiben komoly sérülést szenvedő Jovorskie Lane-ről. Miszerint egyiküket sem kívánja a Koetter vezette edzői stáb megtartani. Előbbi két játékos esetében úgy gondolják, hogy megfelelő a defensive tackle pozíció mélysége Gerald McCoy-jal, Clinton McDonalddal, Da’Quan Bowers-szel és Akeem Spence-szel. Valamint William Gholston is bevethető szükség esetén ezen a poszton.

Miközben Melton és McDaniel is csalódást okozott az elmúlt szezonban. A szakértők is úgy vélik Melton nem igazán tudta three-technique játékosként megmutatni a tehetségét, és nincs oka rá a Bucs-nak, hogy újra szerződtesse, míg McDanielnek voltak jó pillanatai, de nem tartanak igényt egy 31 éves középső védőfalemberre, amikor az idei draft állítólag dúskálni fog a kiválóbbnál kiválóbb játékosokban, ami ezt a pozíciót illeti. És akár egy középső vagy hátsó körös cetlivel is lehet minőségi játékosokat találni.

Jovorskie Lane esetét pedig mindenki sajnálja, de egy 29 éves, súlyos lábsérülést szenvedett, lejáró szerződésű fullback, a mai, modern futballban egyszerűen nem kell senkinek.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com