A Falcons 5 milliót spórol védőfalemberének elküldésével

Az Atlanta Falcons tegnap bejelentette, hogy meg fog válni defensive linemanjétől Paul Soliai-tól. A védőfalember hivatalos elküldésére március 9.-én, a következő szezon első napján kerül majd sor.

A csapat és a defensive tackle nem tudott megegyezni a fizetéscsökkentésről így végül a játékos menesztése mellett döntöttek. Soliai 5 millió dolláros alapfizetését akarta lecsökkenti a csapat vezetősége.

Soliai két éve érkezett a csapathoz egy ötéves 32 millió dolláros szerződésért de tavaly bebizonyosodott, hogy nem illeszkedik az új vezetőedző, Dan Quinn rendszerébe. A védő nose tackleként a 3-4-es rendszerben érzi otthon magát és nem tudta elsajátítani a 4-3-as rendszert.

A játékos szerződéséből még három év hátravan, 6.8 millió dollárt foglal el az idei, 6.9 a jövő évi és 8.4 millió dollárt a 2018-as fizetési sapkából. Soliai "június 1. utáni jelzésű cut" lesz így 5.4 millió dollár szabadul fel idén de 1.4 millió dollár halott összeg keletkezik a következő években.

A tacklet a 2007-es Draft második körében választotta ki a Miami Dolphins csapata. Pályafutása során 211 tacklet, 5.5 sacket és 2 kierőszakolt fumblet szerzett. Minőségi nose tackleből nem bővelkedik a piac így minden bizonnyal sikerül majd csapatot találni az idei szezonra bár a tavalyi gyenge év után alább kell adni a fizetési igényéből.

(nfl.com, Fotó: sportsnet.ca)