Öt érdekesség Gettleman sajtótájékoztatójából

A general manager Dave Gettleman és a teljes személyzete ott volt az NFL Scouting Combine-on, értékelni a holnap profijait és megnézni, hogyan passzolnának a Panthers 2016-os keretébe.De Gettleman szerdán a Lucas Oil Stadium-ban a médiának beszélt a 2015-ös keret tagjairól és azok 2016-os lehetséges szerepéről.

A legfontosabb dolog Josh Norman visszatérése

Gettleman megismételte, amit mondott a Super Bowl után a potenciális korlátlan szabadügynök cornerback Josh Norman esetében - nevezetesen, hogy Gettleman nem szeretné a fejlődő játékosokat átadni a többi csapatnak.

Aztán tett egy lépést előre, és azt mondta, hogy - így vagy úgy - Norman a Panthers csapatában lesz 2016-ban.

"Folytatjuk a tárgyalásokat és megteszünk mindent, amit lehet." mondta Gettleman. "Megpróbáljuk megkötni ezt az üzletet. Ha nem sikerül, akkor van még lehetőség, és talán a tag-et használjuk."

A csapatoknak március 1-ig - jövő keddig - van lehetőségük a franchise tag-et kiosztani. Ha a Panthers él ezzel a lehetőséggel, akkor július közepéig tárgyalhat egy hosszú távú szerződésről, amely helyettesítené a tag-et, vagy Norman 2016-ban a franchise tag alatt játszik.

Gettleman-t megkérdezték, aggódik e amiatt, hogy Norman, aki az egyik leghatékonyabb corner volt a ligában az elmúlt szezonban, hogyan fog reagálni a franchise tag-re.

"Nem, egyáltalán nem." mondta Gettleman. "Josh profi. Egy profi játékos."

Mike Tolbert is értékes

Egy másik lehetséges korlátlan szabad ügynök a fullback Mike Tolbert, akit a második alkalommal választottak be a Pro Bowl-ra az elmúlt három évben.

Lehet azzal érvelni, hogy Tolbert részben azért volt Pro Bowler, mert nincs túl sok csapat, amelyik ilyen feltűnően használja a fullback-et, de az is egy érv, hogy Tolbert értékes a futás-orientált Panthers számára.

"Nehéz őket megtalálni, mert nem sok fullback van a főiskolákon." mondta Gettleman. "Ez egyfajta elveszett művészet, haldokló dolog. De nekünk van egy ilyen darabunk, amit szeretünk és ez rugalmasságot ad nekünk."

A Tolbert kérdés izgalmas. Jó helyzetben van, mert fullback-ként teljes mértékben megfelel annak, amit a Panthers akar? Vagy a Panthers van jó helyzetben, mert nem sok csapatot érdekel egy szépen teljesítő fullback napjaink játékában?

Mint mindig, az igazság valószínűleg valahol középen van.

Charles Johnson értékelése folyamatban

Amellett, hogy a holtszezon legnagyobb drámája a potenciális szabad ügynökökről szól, ott vannak még a magasan fizetett veteránok, vagy két igazolt játékos, akikről a csapatnak el kell döntenie, hogy melyikükhöz ragaszkodik.

Ebben a holtszezonban a defensive end Charles Johnson úgy tűnik, hogy jó helyzetben van.

"Számomra ez nem arról szól, hogy egy srác mit csinál, hogy mit tesz le az asztalra. Ez a legjobb 53-ról szól." mondta Gettleman. "A legjobb csapatot akarjuk összerakni, amit csak tudunk."

Tehát Johnson, aki egy sérülés miatt nem tudta végigjátszani a szezont, amelyben egy sack-et ért el, miután 10,5 sack volt az átlaga az elmúlt öt évben, várhatóan továbbra is része a legjobb 53-nak?

"Még mindig az értékelésnél tartunk." mondta Gettleman. "Ez nehéz, mert megsérült és dolgozik a visszatérésen, szóval mikor lesz 100 százalékos? Még mindig ezt a folyamatot végezzük."

Mike Remmers bukását túlzottnak tartja

Gettleman-t megkérdezték a csapat tackle helyzetét illetően is - kifejezetten a jobb tackle poszttal kapcsolatban

"Úgy érezzük, rendben van." mondta Gettleman. "Azt tudom mondani: Nyertünk 22 meccset az utolsó 25 találkozóból, amikor Mike Remmers volt a jobb tackle. Hiszem, hogy képesek vagyunk értékelni a játékosokat."

Remmers áldozatául esett a Super Bowl MVP-jének, Von Miller-nek többször is a nagy meccsen, de Gettleman természetesen nem gondolja, hogy emiatt a sor végére kerülne Remmers.

"Ez olyan, mint bármi más. Mindig szeretnél jobb lenni." mondta Gettleman. "De ő még fiatal. Adj neki egy esélyt. Ne ítélj egy pillanat alapján, majd dönts úgy, hogy szükséged van egy jobb oldali tackle-re."

A Kevin Norwood trade

Gettleman megerősítette, hogy a Panthers átadja a hetedik körös pick-et a 2017-es NFL Draft-on a Seahawks-nak, miután az elkapó Kevin Norwood a Seattle csapatából az előszezon során a Panthers-hez érkezett. Norwood csak egy meccsen játszott, de az 53 fős keret tagja volt az egész szezonban.

"Erősen gondolkodtunk rajta a draft során, így arra gondoltunk egész végig, egy hetedik körös pick-ért?" Gettleman mondta. "Úgy gondoljuk, ez a fickó egy jó játékos lesz. Ki ne akarna egy játékost egy hetedik körös pick-ért?"

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: catscratchreader.com