Draft prospectek: Reggie Ragland, ILB

A védőkkel folytatjuk a sort, ezúttal a bajnokcsapatból, az Alabamából következik az egyik legjobb idei linebacker, Reggie Ragland.

1993. szeptember. 24-én született Alabamában, Madison városában. A Bob Jones High School tanulójaként nemcsak futballban, hanem kosárlabdában is remekelt. Második középiskolás évében tight endként remekelt, majd a védelembe került, ahol utolsó évében csapata mindössze 13 pontot kapott meccsenként. Az atlétikával is megpróbálkozott, súlylökésben és diszkoszvetésben szerepelt. A Rivals.com 4 csillagos prospectnek rangsorolta és évfolyamának legjobb középső linebackerének tartotta. Junior éve után az Alabamát választotta az Auburnnel, a Floridával és a Tennessee-vel szemben.

Ott első két évében C.J. Mosley cseréje volt, majd elnyerte a kezdő pozíciót Rueben Fosterrel szemben. Ezt 95 szereléssel hálálta meg, amelyből 10,5-t a LOS mögött abszolvált. Utolsó évére még tovább javult és a rájátszást is figyelembe véve 102 tackle-ig és 2,5 sackig jutott. Egyetemével 2013-ban és 2015-ben is bajnoki címet nyert az egyetemi ligában, de egyéni elismerést is kapott, tavaly ő volt az SEC legjobb védője.

Erősségei

Kellő méretekkel rendelkezik a pozícióhoz. Agresszivitása mellett ösztöneire sem lehet panasz és a nyílt területeken is meg tudja csinálni a szereléseket. 4-3-ban és 3-4-ben is lehet jövője. Pontosak az első lépései és azonnal a labdás ember után tud eredni. Jól rázza le a blokkokat, megfelelő egyensúlya van és mindig a labdás emberen tartja a szemét. Fizikális játékos, be tudja fejezni a játékait. Klasszikus középső linebacker lehet belőle, aki college edzője Nick Saban kívánalmai szerint játszott. Egyes szituációkban pass rusherként is lehetőséget kapott. Nagy ütköző, szinte mindig keresi a lehetőséget, hogy letarolja ellenfelét.

Gyengeségei

Túlzott agresszivitása miatt hajlamos rossz szögeket választani. Ennek a játékstílusnak ráadásul nemcsak ez, hanem a gyengébb tartósság is a következménye lehet. Túlzottan is a futás megállítására figyel, emiatt hajlamos elhibázni a coverage-t. A slot elkapók ellen hatástalan volt. Ugyan a passzsiettetés is a feladata volt, de nem alkotott maradandót a játék ezen elemében.

Egyértelműen Myles Jack a class legjobb linebackere, de sérülése ellenére is jó esély van rá, hogy már a legjobb 10-ben elviszik. Persze közel sem biztos, hogy akkor is őt választanánk, de ha már nem lesz elérhető, akkor biztosan felmerül Ragland neve is. Igaz én úgy érzem kicsit luxus lenne őt megszerezni, a jelenlegi első körös draft cetlivel maximum Jack lenne az akit elvinnék. Az Alabama játékosa kissé mintha túlméretes is lenne, a mai trendek inkább a kisebb, de gyorsabb játékosokat  helyezik előtérbe, bár csapatunk mindig is kedvelte a nagyobb testű védőket is.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu