Csapat nélkül maradt a korábbi 1/2-es irányító

Ahogyan arra előzetesen is számítani lehetett a Washington Redskins megvált tartalékirányítójától Robert Griffin III-től. A korábbi elsőkörös irányító a kiválasztása évében még a jövő egyik legnagyobb reménységének számított de a tavalyi szezon kezdetétől inkább csak tehernek tűnt a Redskins számára.

RG3 a tavalyi alapszakasz kezdete előtt elvesztette a kezdőirányító posztért folytatott versenyt sőt még Colt McCoy is elé került a depth charton. A Redskins harmadik számú irányítójának számított és egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára a tavalyi szezonban.

Kirk Cousins lett a csapat kezdője és a vezetésével bejutottak a rájátszásba. A jó teljesítményének köszönhetően a múlt héten franchise taget kapott a csapatától így 19.9 millió dollárt lefoglalt a fizetési sapkából.

RG3 opcionális ötödik évét korábban már lehívta a Redskins (16.1 millió dollár az idei szezonban) de ez egyetlen cent halott összeg nélkül felbontható így Cousins tagelését követően biztossá vált RG3 elküldése.

Griffin már a kiválasztása előtt is sztárnak számított. A jövő legnagyobb reménységéért komoly árat fizetett a Redskins. Megszerezték a 2012-es Draft második választásának jogát és ledraftolták a kiszemeltjüket. Az újonc szezont követően Andrew Luck-ot megelőzve megválasztották az Év újonc támadójátékosának.

Újoncként bevezette csapatát a playoffba de a Seattle Seahawks elleni mérkőzésen minden tönkrement. RG3 megsérült de a Mike Shanahan vezette edzői stáb nem hozta le hanem pályán hagyta és az irányító még rosszabb állapotba került. A mérkőzés után megállapították, hogy RG3 kereszt és oldalszalagja is elszakadt.

Felépülése után visszatért de már meg sem tudta közelíteni az újonc szezonjában mutatott teljesítményét. Sebessége igencsak megkopott és nem tudott alkalmazkodni az új vezetőedző, Jay Gruden rendszeréhez. A visszatérő sérülések és az egyre gyengébb játéka miatt nem meglepő a Redskins döntése.

RG3 most kikerül a piacra de nagy kérdést jelent, hogy hol tudja majd folytatni a profi pályafutását. A korábbiakkal ellentétben már nem tekinthető kezdőirányítónak, először a tartalék QB posztot kell megcéloznia. A hírek szerint a Kansas City Chiefs, a Denver Broncos és a Dallas Cowboys érdeklődik iránta.

(nfl.com, Fotó: ooyuz.com, sportingnews.com)