Kilenc szezon után visszavonul a liga egyik legjobb elkapója

Calvin Johnson tegnap bejelentette, hogy kilenc szezon után végleg szögre akasztja a sisakját. A Detroit Lions 30 éves elkapójának utolsó szezonjai nem sikerültek rosszul és még biztosan bőven maradt benne de a sérülések miatt végül felhagy a profi futballal.

A bejelentésre egy hónappal azután került sor, hogy Megatron egy közleményben tudatta, hogy átgondolja a jövőjét. Végül a visszavonulás mellett döntött. A jó szezonok során is kisebb-nagyobb sérülések hátráltatták így biztosan nem a pénz vagy a győzelmek hanem a sérülések miatt dönthetett a profi futball abbahagyása mellett.

"Kezdetben elnézést kérek azért, hogy ez a bejelentést írásban teszem meg és nem egy sajtótájékoztatón. Akik a legjobban ismernek nem fognak meglepődni és meg fogják érteni, hogy mindezt nem egy sajtótájékoztatón jelentem be. Nagyon nehéz döntést hoztam ami szerint visszavonulok a Lions-tól és a profi futballtól. Már lejátszottam az utolsó futballmérkőzésemet." - szerepelt Megatron közleményében.

Megatron-t a 2007-es Draft második pickjeként választotta ki a Detroit Lions csapata. Pályafutása egy részében finoman szólva sem a legjobb irányítókkal kellett együtt dolgoznia de hét szezonban még így is sikerült átlépnie az 1.000 elkapott yardot. Hat Pro Bowl, három All-Pro első és egy második csapat fűződik a nevéhez.

Johnson 731 elkapása, 11.619 elkapott yardja és 83 elkapott TD-je mind Lions franchise rekordot jelent. 2012-ben 1.964 yardal megdöntötte az egy alapszakaszon belüli elkapott yardok rekordját. 329 elkapott yardjával második helyen áll az egy mérkőzésen szerzett yardok tekintetében. Kilenc szezon alatt nem biztos, hogy ki tudta érdemelni a jövőbeli Hall of Fame tagságot de örökre beírta magát a Lions történelmébe.

"Biztosíthatok mindenkit, hogy ez nem volt sem egyszerű sem pedig elhamarkodott döntés a részemről. A hozzám közel állókkal rengeteget tanácskoztam a dologról és békében együtt tudok majd élni a döntésemmel. Azt akarom tudják, hogy a legnagyobb tisztelettel vagyok a futball iránt és csodálom a játékot. Nagyon sokat adott nekem és a családom számára is amiért mindig is hálás leszek." - szerepelt Megatron közleményében.

(nfl.com, Fotó: twitter.com,)