A piac egyik legjobb cornerbackjével erősített a Raiders

A vezetőség továbbra is a Raiders keretének megerősítésén dolgozik és a mai napon bejelentették, hogy sikerült szerződtetni a csoportrivális és a piac egyik legjobb cornerbackjét Sean Smith-t.

Smith négyéves, 40 millió dolláros szerződést kötött a Raiders-el. A szerződés 20 millió dollár garantált keresetet tartalmaz. Hihetetlenül jó szerződésért sikerült megszerezni az új védőnket mert a pályán a legjobbakhoz tartozó játékos az évi 10 millió dolláros átlagával nem tartozik bele a poszt 10 legjobban fizetett játékosa közé.

Nem Smith hanem a St. Louis / Los Angeles Rams cornerbackje Janoris Jenkins volt csapatunk elsőszámú célpontja de Ő a piac nyitása előtt megegyezett a New York Giants csapatával. Ötéves 62.5 millió doláros szerződést kötött 29 millió dollár garantált keresettel. A csapat szempontjából kedvezőbb Smith kontraktusa.

Smith-t a 2009-es Draft második körében választotta ki a Miami Dolphins csapata. Négy szezon után távozott és az utolsó három évben a Kansas City Chiefs játékosa volt. A tavalyi alapszakaszt három mérkőzéses eltiltással kezdte de a visszatérése után az újonc Marcus Peters mellett a Chiefs secondary egyik legmeghatározóbb játékosa volt.

A cornerback poszt Oaklandben a csapat egyik legnagyobb hiányposztját jelentette. Smith szerződtetésével véleményem szerint nagyot léptünk előre. A tavalyi szezonban a semmiből berobbanó David Amerson-al kiegészülve remek párost alkothatnak a jövőben.

A Raiders Smith mellett a piacról eddig behúzta az offensive lineman Kelechi Osemele-t és a linebacker Bruce Irvin-t. Végre a "lista" elejéről érkeznek játékosok és nem a lepattanók között válogatunk. Remélhetőleg a pályán is pozitív változást jelentenek majd az új játékosaink.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: sportspyder.com, reddit.com)